Bekam wanita

Tarikh bekam sunnah sudah bermula

untuk tempahan terus whatsapp sy 0189009493

review sy di ig bekam wanita

fb page bekam wanita

bekam wanita

Cas Rawatan 2016

a29f5472-79a4-4874-8435-c7a8223b950e.jpeg

BEKAM

 

Assalamualikum

Azura Spa and Wellness ( 002487570-m) atau lebih dikenali bekam wanita menyediakan perkhidmatan bekam bagi wanita

Caj kami serendah Rm100 -trasport akan di caj jika ke rumah anda

☆Mempunyai persijilan bertauliah
dari sijil kemahiran tahap 3 bekam angin dan sijil kemahiran tahap 3 urutan tradisional
☆Perkhidmatan terus ke rumah sekitar kuala lumpur dan selangor

☆ Spa di Pandan Mewah
☆Caj murah dan servis bersih

Whatsapp pertanyaan :
0189009493 Azura
Review intalgram: bekamwanita
Web,Blog
www.bekamrumah.wordpress.com
www.bekamwanita.wordpress.com

JARUM BEKAM
————-
Bekam menggunakan jarum bersaiz 21G untuk badan.
Jarum pakai buang setiap pelanggan
Tiada kesan parut
Sakit cucukan minimum
Bersih dan terjamin

Perlukah wanita berbekam

Perlukah wanita berbekam sedangkan wanita sudah mengeluarkan darah kotor pada setiap bulan contoh kitaran haid 28hari.

sudah memadai haid yang datang megeluarkan darah yang kotor.

physiology-menstruationHaid berlaku akibat telur yang dilepaskan ke dinding tidak berlaku persenyawaan. dinding akan bertindak balas dengan membuang telur, dinding akan merosot , megecut menjadi darah keadaan ini dikeluarkan melalui faraj yang biasa dipangil “period” “haid” “darah uzur” .

Proses haid hanya berlaku di dalam bahagian rahim, pembuangan darah dan telur mati yang tidak disenyawakan berlaku didalam kitaran 28 hari.

Keadaan ini membuatkan BUKAN SEMUA DARAH KOTOR dikeluarkan. Kaedah bekam pula mebuangkan darah yang terdapat disekitar kulit badan wanita.

Wanita perlu membuat bekam seperti mana yang di sarankan seperti 3bulan sekali. malah dengan berbekam manfaat yang dapat lebih untuk kebaikan badan.

PicsArt_1435111516113wpid-img_20150702_201010.jpg

wpid-img_20150623_104054.jpg PicsArt_1433290936939

[RM100] RAWATAN BEKAM

rayaRawatan bekam ke rumah masih menggunakan promosi ramadan 2015 sehingga minggu hadapan . Bagi mereka yang inginkan rawatan bekam boleh membuat temujanji awal dengan azura 018-9009493.

Rawatan Kencing Manis ( diabetes)

Assalamualikum semua

Semalam ada zura dapat call dr cust untuk beli pemanis P3 gula tebu. Diceritakan pakcik tu dia sakit diabetes

pada 1/6/2015 saya berjumpa pakcik di petronas tesco untuk COD pemanis p3 gula tebu..

11292636_10207122304398354_162861324_n copy

Bermula dari memotong kuku terkepit isi kulit ,dalam masa 2 minggu kulit bertukar menjadi hitam dan sakit.

Untuk rawatan mcm ni zura xakan ambil utk terapi bekam badan..lebih baik rujuk pada yang pakar rawatan.

malam tu zura hanya memberikan pakcik ni 2 botol pemanis P3 dan sebekas air dr cendawan mekah untuk di minum.

diharap pakcik ni sembuh dari penyakit diabetes..kawalan paras gula penting supaya badan mampu melawan penyakit.

umur pakcik ni sudah 61 tahun..

p3sweetcombine

Selsema @ resdung

hidung akan berkait rapat dengan berberapa organ lain seperti mata, kepala,telinga.

image

Lihat gambar di atas kaitan hidung dgn jenis masalah yg dihadapi mempunyai hubung kait antara satu dan yang lain..

Di sebabkan hidung boleh menjadi
Sakit kepala
Stress
Masalah mata merah
Masalah mata berair
Masalah gatal mata
Masalah rabun
Masalah gatal hidung
Kuat bersin

image

Cara merawat masalah selsema @ resdung boleh buat sendiri di rumah..
1)picit 1minit di tengah kirikanan kening ,lepas seketika..buat 10kali..
2)picit dan pusingkan jari di tgh kirikanan dahi..seperti gambar diatas..
3)wapkan muka anda dengan menggunakan air suam..supaya cecair hidung keluar.
4)elak meletakkan bum2 yg ada di pasaran..
5)bekam wajah mengeluarkan darah..
6)wapkan hidung menggunakan aromaterapi.
7)sapu aromAterapi di sekitar hidung,pipi,dahi
8)elakkan seafood
9)elakkan ais batu
10)elakkan menelan sisa lendir hidung
11)rawatan gurah
12)cuci muka 3kali sehari..

Kaedah berbekam

image

Merawat hidung dan membantu masalah lain dgn cara bekam darah.

image

Point bekam sama juga akupunture..
image

Merawat lebih baik dr membiarkan masalah ini kerana keadaan ini membuatkan hama,bakteria, membiak tanpa kawalan dan boleh membuatkan muka anda berjerawat.

Untuk tempahan wanita ke

image

Promosi Bekam

combine

Print poster bekam promosi puasa add on Print

Promosi bulan puasa dr @bekam_wanita istimewa khas utk ibu,kakak,adik. Segarkan badan anda!!! Pakage ini hanya pada bulan puasa sahaja.
Untuk booking terus whtsapp saya 018 – 9009493
♡ muka jerawat
♡ muka berminyak
♡ muka gatal-gatal
♡ resdung
♡ kerap pening kep ala
♡ masalah telinga berdengung
♡ jerawat bernanah
♡letih dan lesu
♡badan tidak bertenaga
♡sakit kaki nk duduk
♡sakit pinggang duduk lama
♥naikkan sri muka
♥naikkan keanjalan kulit muka
♥cerahkan mata
♥segarkan muka
❤segarkan badan
♥nk urut badan
@BEKAM_WANITA

Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
‪#‎bekamkerumah‬
‪#‎bekam‬ ‪#‎bekamdarah‬
‪#‎bekamresdung‬ ‪#‎bekamwanita‬
#bekamdarah ‪#‎bekamsunnah‬
‪#‎love‬ ‪#‎igreview‬ ‪#‎eczema‬ ‪#‎sunnah‬ ‪#‎kualalumpur‬ ‪#‎sayajualmurah‬ ‪#‎servissayamurah‬ ‪#‎terapibekamazura‬
‪#‎resdung‬ ‪#‎kecantikansemulajadi‬ ‪#‎facialmask‬ #0189009493

bekam wanita

Print

Assalamualikum semua pembaca setia terapi bekam azura..

Insyallah pada bulan Ramadan kali ini saya membuatkan harga kekal sepanjang bulan puasa..

selama 2 bulan akan menggunakan promosi ni

Boleh follow saya di facebook bekam ke rumah @ instalgram bekam_wanita

#bekam

♡ muka jerawat
♡ muka berminyak
♡ muka gatal-gatal
♡ resdung
♡ kerap pening kepala
♡ masalah telinga berdengung
♡ jerawat bernanah
♡letih dan lesu
♡badan tidak bertenaga
♡sakit kaki nk duduk
♡sakit pinggang duduk lama
♥naikkan sri muka
♥naikkan keanjalan kulit muka
♥cerahkan mata
♥ segarkan muka
❤ segarkan badan
♥nk urut badan
@BEKAM_WANITA

Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #terapibekamazura
#resdung #kecantikansemulajadi #facialmask #0189009493

Bekam terbaik sepanjang zaman

11110980_893182020748042_1710720611635884510_n 11146496_893181804081397_7318482637688973378_n 11229695_893181660748078_6502199122826665064_n

Kursus Urutan Tradisional

kut

KUT….KUT…KUT….apa ni KUT….KUT….KUT…..KUT ni…
KURSUS
URUTAN
TRADISIONAL.
di mana???
Kolej komuniti.
Ini la rakan seperjuangan yang belajar urutan tradisonal melayu.
Pelatih kami mama Qasih baik sgt..pagi2 dh dpt text mcm ni lg semangat nk buat urutan..
Urutan tradisional yang kami belajar terdiri daripada
-urutan kaki
-urutan badan
-urutan kepala
-berlengang perut
-jamu kunyit
Insyallah next kelas lg byk yg kami akan belajar..
Bak kata perpatah..tuntut la ilmu sampai ke negeri china..
@BEKAM_WANITA
Nak sihat?
Nak cantik?
Nak segar?
Nak hilang stress?
Rehatkan badan dengan terapi bekam azura,
Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #like #follow #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #jamujelita
#jamutradisional
#bekamlintah #Bekamkerumah #bekammuslimah #bekamwanita #perapatvagina #tangas #terapibekamazura #tradisional #urutbadan

Bekam Wanita Di Gombak

53b8539d0bf41e21af8a51786265c227 Lavender-Description

Minggu lps saya bekam seorang guru di gombak.. Masalah yang di hadapi lengguh badan saya mulakan dengan urutan satu badan menggunakan aromaterapi lavender young living dan disekitar perut menggunakan aromaterapi pappermint , bersama minyak bunga matahari. Bekam di buat sebanyak 20 point di badan dan kaki..

Strok

Dikatakan oleh harian metro harini strock bukan hanya di peringkat org berumur malah remaja pon boleh kene strock..

selain itu paling awal kene strock pada kanak2 umur 7 tahun …BIAR BETOL!!! BETOL LA APA DIKATAKKAN

Baca Penuh di sini

http://www.hmetro.com.my/node/36190?utm_source=Facebook&utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social#foto

sedikit pertikan daripada harian metro

qqqUntuk strock terapi mandi ais ,akupuntur dpt membantu bagi merangsang urat saraf supaya kembali aktif. selepas semakin ok boleh membuat urutan dan bekam. urutan yang lembut bagi aliran darah boleh berjalan ke tempat yang lumpuh. bekam pula boleh membuat salur darah terbuka..

selamat mencuba..

moga diberikan kesihatan kepada semua.

eczema candida

Assalamualikum sahabat dan ahli blog.

Baca Post berkaitan eczema sebelum ini…

https://norazuraidrisphotography.wordpress.com/2014/11/26/eczema-cream-yang-tidak-sesuai/

https://bekamrumah.wordpress.com/2014/12/09/rooibos-tea-untuk-kesihatan/

Kalini Azura nk share salah satu penyakit kulit eczema yang selalu terjadi pada dewasa.

iaitu Eczema +  Candida = DI Kaki

Penyakit ni azura sendiri yang kene dari bulan 2/2015

mulanya buat x kisah je..ingatkan gatal2 biasa.. last2 makin teruk..teruk.dan teruk..

azura dh pergi 4 klinik

1)klinik mediviron awal kene doc berikan injection (cas dikenakan RM65ringgit)

2) 2minggu lps tu pergi balik Klinik Mendiviron yang sama.dokter dh xnk bg ubat,

   Azura dpt surat dr doc suruh refer ke Hospital

3) Malam Tu jgk Azura pg ke TROPICANA DAMANSARA docter rawat pastu balik

esokkannya xtahan  dgn kaki…

4)pada 10pagi pergi ke KLINIK JINJANG dpt rawatan pada 12tgh hari ,ingat nk mx diinjection je..

sakali injection xdpt,yg dpt ubat cream steroid. lps tu dokter bg surat suruh pg pakar HKL  MMg sy xkan pg la HKL YG PADAT DGN MANUSIA TU..balik dgn Hampa sbb xdpt injection dan xdpt MC!!!

Balik RUmah ,Azura Pon cari  apa punca2 eczema candida ni..

SEDIKIT INFO YANG SAYA FAHAM

tanya kawan2 group fb  NAAE – Candida Issues Support

1511286_10204207024470022_1508884781567333855_n

Eczema  dan masalah kulat Candida..

Candida yang terjadi pada kawasan kaki, kulat ini terbentuk daripada

1) Air

2)PerMakanan

3)Percernaan system dalaman

Kaki Azura Masa ni dh 2 minggu sakit

a

Elakkan menggunakan kasut yang berkuap..

Elakakan air yang tercemar

Kawal Permakanan.

Diet candida

Elakkan Garu

Elakkan Ubat cream steroid.. cepat baik tp makin lama makin x cukup steroid 1 hari nanti makin teruk ..

Kulat CANDIDA NI LG AKTIF JIKA BADAN ANDA MENGANDUNGI GULA YANG BERLEBIHAN!!  AWAS GULA

lepas sebulan mkn ubat dokter bg pon x jalan.

1Jika Tidak Dirawat dengan baik kulit anda akan menjadi gatal, merah, malah………

lihat gambar di bawah

3Boleh Jadi Nanah, keadaan ini terjadi antibodi dh x boleh melawan Candida dan kulit bertindakbalas meradang terhadap Candida.

Bagaimana pula cara Rawatan?

DIRI

1) Jaga kerbesihan

2) Elak Air yg tercemar

3) Elak minum Air bertapis tanpa di masak

4)Elak Binatang (bulu , kutu pembawa virus yang cepat)

5) Elak Makan Seafood ( gatal nanti baru tau rasanya)

6) Elak makan terlalu banyak manisan

Rawatan Secara Nature

1) Perbanyakan Makan bawang Putih

2) Makan Makanan seperti Kultur

3) Lawaskan system Perut

Supplement yang boleh diguna bagi merawat Candida dan Eczema

11042003_10206423314644047_839435884_nBawang putih mempunyai anti bekteria,anti kulat,anti kenser ,malah mengurangkan tahap kolestrol, memguatkan system imuan, kaya dengan mineral,vitamin di anggap sebagai perlindung semulajadi.


Bio-Life-AB-Adult-Gold-Pre-Pro-prebiotic-probiotic-gut-500x500Prebiotic dan Probiotics membantu melawan candida sebab kultur yang hidup akan menyinkirkan kultur yang merosakan system badan manusia.

3f6868b307d0739d824741bf64cc072a

AWAS CANDIDA juga membuatkan wanita keputihan dan gatal pada bahagian suit.

Buat masa ni dalam masa 7 hari Azura nk kene pulikan kaki yang sakit ni

cuci bersih2 kali ni x mo basah2..

10645251_10204207032350219_5289301085050189814_n

 Azura makan dan sapu ubat supaya cepat baik ..Maklum la nk naik perlamin..

2

4

Baca dan kaji2 last2 pg tesco beli 2 ni…xnk dh jumpa dokter..dokter pon x blh rawat!!..

lps lap bersih2 kaki azura cuci pula dgn sodium ,keringkan letak pula ubat kuning

lepas 1 malam

10984890_10206423109118909_259242591_n

Nanah dh xda sgt..Alhamdulillah..Makin baik..

selepas seminggu

11051085_10206445405396302_1377898329_n

Nanti Free azura cerita lg bab sakit kulit ni ye..

Rawatan bekam utk bulan 3 ni zura bercuti..

bulan 3 je tau cuti sbb insyallah 21/3 saya akan berkhawin ..

jgn call plk nk bekam 21/3… misti xakan di angkat!!

ok la firend blog yg sudi baca..

love u All

DR terapi bekam azura

azura idris

0189009493

info dr harian metro

http://www.hmetro.com.my/node/30879

Tips mendapatkan rawatan bekam

11001933_770571986357898_5275438340587956889_n

Terapi bekam kini mendapat sambutan..

di mana sahaja boleh dapat rawatan..

Tips mendapatkan rawatan bekam

Jgn mudah ditipu oleh pegamal rawatan bekam

Rata-Rata harga hidmat bekam antara Rm5ringgit – 7 ringgit percup

Pastikan pembekam mempunyai ilmu yang luas

Pendaftaran perniagaan harus ada bagi mudah anda membuat aduan @ rujukan

(terapi bekam azura berdaftar dgn SSM pada 2014)

Jika anda mempunyai masalah dalaman ,Perlukan rawatan islam rujuk pusat rawatan islam yang berlandaskan syarak.

jangan mudah percaya benda tanyul @ sehingga syirik.

Hati-Hati kerana banyak orang menggunakan nama ISlam untuk memajukan Biz..

Jika anda ingin berbekam boleh hubungi Azura untuk mendapatkan rawatan dan tempat berhampiran anda.

kini Rawatan bekam azura bebesar hati memberikan hidmat nasihat kaedah bekam @ tempat bekam berhampiran anda..

oleh kerana waktu saya sentiasa sibuk jadual yang padat..insyallah saya akan past kan pada jurubekam bertauliah.

azura 018-9009493

love you semua pembaca blog azuraidrissignature

@terapi bekam azura

@admin https://www.facebook.com/norazuraidris

Bekam pada artis luar negara

Adakah bekam ini penyembuh ajaib atau penjagaan kesihatan yang memalukan bagi celebriti (barat)?

Artikel ini mendedahkan kebaikan amalan berbekam bagi artis barat. Jenifer Aniston hadir dalam majlis kapet merah dengan bekas bekam di belakang badan.

994454_503284659809591_8706269174664523778_nFEMAIL

Is ‘cupping’ a miracle cure or the silliest celebrity health fad ever?

Previous Older Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

June 2017
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930