bekam wanita

Print

Assalamualikum semua pembaca setia terapi bekam azura..

Insyallah pada bulan Ramadan kali ini saya membuatkan harga kekal sepanjang bulan puasa..

selama 2 bulan akan menggunakan promosi ni

Boleh follow saya di facebook bekam ke rumah @ instalgram bekam_wanita

#bekam

♡ muka jerawat
♡ muka berminyak
♡ muka gatal-gatal
♡ resdung
♡ kerap pening kepala
♡ masalah telinga berdengung
♡ jerawat bernanah
♡letih dan lesu
♡badan tidak bertenaga
♡sakit kaki nk duduk
♡sakit pinggang duduk lama
♥naikkan sri muka
♥naikkan keanjalan kulit muka
♥cerahkan mata
♥ segarkan muka
❤ segarkan badan
♥nk urut badan
@BEKAM_WANITA

Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #terapibekamazura
#resdung #kecantikansemulajadi #facialmask #0189009493

Advertisements

Bekam terbaik sepanjang zaman

11110980_893182020748042_1710720611635884510_n 11146496_893181804081397_7318482637688973378_n 11229695_893181660748078_6502199122826665064_n

Kursus Urutan Tradisional

kut

KUT….KUT…KUT….apa ni KUT….KUT….KUT…..KUT ni…
KURSUS
URUTAN
TRADISIONAL.
di mana???
Kolej komuniti.
Ini la rakan seperjuangan yang belajar urutan tradisonal melayu.
Pelatih kami mama Qasih baik sgt..pagi2 dh dpt text mcm ni lg semangat nk buat urutan..
Urutan tradisional yang kami belajar terdiri daripada
-urutan kaki
-urutan badan
-urutan kepala
-berlengang perut
-jamu kunyit
Insyallah next kelas lg byk yg kami akan belajar..
Bak kata perpatah..tuntut la ilmu sampai ke negeri china..
@BEKAM_WANITA
Nak sihat?
Nak cantik?
Nak segar?
Nak hilang stress?
Rehatkan badan dengan terapi bekam azura,
Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #like #follow #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #jamujelita
#jamutradisional
#bekamlintah #Bekamkerumah #bekammuslimah #bekamwanita #perapatvagina #tangas #terapibekamazura #tradisional #urutbadan

Bekam Wanita Di Gombak

53b8539d0bf41e21af8a51786265c227 Lavender-Description

Minggu lps saya bekam seorang guru di gombak.. Masalah yang di hadapi lengguh badan saya mulakan dengan urutan satu badan menggunakan aromaterapi lavender young living dan disekitar perut menggunakan aromaterapi pappermint , bersama minyak bunga matahari. Bekam di buat sebanyak 20 point di badan dan kaki..

SeminAr perubatan islam

Pada 18.04.2015 saya Azura mengikuti seminar perubatan islam yang membincangkan rawatan islam,kaedah rawatan,kepercayaan,rawatan tradisional,dan soal jawab.
Bermula dr 8pg – 5petang kami disajikan dengan topik2 menarik oleh pakar2 rawatan islam..

image

image

image

image

image

Selesai harini…
Jom hidupkan sunnah..
Jom berbekam
Jom rehatkan minda

SeminAr perubatan islam

Pada 18.04.2015 saya Azura mengikuti seminar perubatan islam yang membincangkan rawatan islam,kaedah rawatan,kepercayaan,rawatan tradisional,dan soal jawab.
Bermula dr 8pg – 5petang kami disajikan dengan topik2 menarik oleh pakar2 rawatan islam..

image

image

image

image

image

Selesai harini…
Jom hidupkan sunnah..
Jom berbekam
Jom rehatkan minda

Strok

Dikatakan oleh harian metro harini strock bukan hanya di peringkat org berumur malah remaja pon boleh kene strock..

selain itu paling awal kene strock pada kanak2 umur 7 tahun …BIAR BETOL!!! BETOL LA APA DIKATAKKAN

Baca Penuh di sini

http://www.hmetro.com.my/node/36190?utm_source=Facebook&utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social#foto

sedikit pertikan daripada harian metro

qqqUntuk strock terapi mandi ais ,akupuntur dpt membantu bagi merangsang urat saraf supaya kembali aktif. selepas semakin ok boleh membuat urutan dan bekam. urutan yang lembut bagi aliran darah boleh berjalan ke tempat yang lumpuh. bekam pula boleh membuat salur darah terbuka..

selamat mencuba..

moga diberikan kesihatan kepada semua.

eczema candida

Assalamualikum sahabat dan ahli blog.

Baca Post berkaitan eczema sebelum ini…

https://norazuraidrisphotography.wordpress.com/2014/11/26/eczema-cream-yang-tidak-sesuai/

https://bekamrumah.wordpress.com/2014/12/09/rooibos-tea-untuk-kesihatan/

Kalini Azura nk share salah satu penyakit kulit eczema yang selalu terjadi pada dewasa.

iaitu Eczema +  Candida = DI Kaki

Penyakit ni azura sendiri yang kene dari bulan 2/2015

mulanya buat x kisah je..ingatkan gatal2 biasa.. last2 makin teruk..teruk.dan teruk..

azura dh pergi 4 klinik

1)klinik mediviron awal kene doc berikan injection (cas dikenakan RM65ringgit)

2) 2minggu lps tu pergi balik Klinik Mendiviron yang sama.dokter dh xnk bg ubat,

   Azura dpt surat dr doc suruh refer ke Hospital

3) Malam Tu jgk Azura pg ke TROPICANA DAMANSARA docter rawat pastu balik

esokkannya xtahan  dgn kaki…

4)pada 10pagi pergi ke KLINIK JINJANG dpt rawatan pada 12tgh hari ,ingat nk mx diinjection je..

sakali injection xdpt,yg dpt ubat cream steroid. lps tu dokter bg surat suruh pg pakar HKL  MMg sy xkan pg la HKL YG PADAT DGN MANUSIA TU..balik dgn Hampa sbb xdpt injection dan xdpt MC!!!

Balik RUmah ,Azura Pon cari  apa punca2 eczema candida ni..

SEDIKIT INFO YANG SAYA FAHAM

tanya kawan2 group fb  NAAE – Candida Issues Support

1511286_10204207024470022_1508884781567333855_n

Eczema  dan masalah kulat Candida..

Candida yang terjadi pada kawasan kaki, kulat ini terbentuk daripada

1) Air

2)PerMakanan

3)Percernaan system dalaman

Kaki Azura Masa ni dh 2 minggu sakit

a

Elakkan menggunakan kasut yang berkuap..

Elakakan air yang tercemar

Kawal Permakanan.

Diet candida

Elakkan Garu

Elakkan Ubat cream steroid.. cepat baik tp makin lama makin x cukup steroid 1 hari nanti makin teruk ..

Kulat CANDIDA NI LG AKTIF JIKA BADAN ANDA MENGANDUNGI GULA YANG BERLEBIHAN!!  AWAS GULA

lepas sebulan mkn ubat dokter bg pon x jalan.

1Jika Tidak Dirawat dengan baik kulit anda akan menjadi gatal, merah, malah………

lihat gambar di bawah

3Boleh Jadi Nanah, keadaan ini terjadi antibodi dh x boleh melawan Candida dan kulit bertindakbalas meradang terhadap Candida.

Bagaimana pula cara Rawatan?

DIRI

1) Jaga kerbesihan

2) Elak Air yg tercemar

3) Elak minum Air bertapis tanpa di masak

4)Elak Binatang (bulu , kutu pembawa virus yang cepat)

5) Elak Makan Seafood ( gatal nanti baru tau rasanya)

6) Elak makan terlalu banyak manisan

Rawatan Secara Nature

1) Perbanyakan Makan bawang Putih

2) Makan Makanan seperti Kultur

3) Lawaskan system Perut

Supplement yang boleh diguna bagi merawat Candida dan Eczema

11042003_10206423314644047_839435884_nBawang putih mempunyai anti bekteria,anti kulat,anti kenser ,malah mengurangkan tahap kolestrol, memguatkan system imuan, kaya dengan mineral,vitamin di anggap sebagai perlindung semulajadi.


Bio-Life-AB-Adult-Gold-Pre-Pro-prebiotic-probiotic-gut-500x500Prebiotic dan Probiotics membantu melawan candida sebab kultur yang hidup akan menyinkirkan kultur yang merosakan system badan manusia.

3f6868b307d0739d824741bf64cc072a

AWAS CANDIDA juga membuatkan wanita keputihan dan gatal pada bahagian suit.

Buat masa ni dalam masa 7 hari Azura nk kene pulikan kaki yang sakit ni

cuci bersih2 kali ni x mo basah2..

10645251_10204207032350219_5289301085050189814_n

 Azura makan dan sapu ubat supaya cepat baik ..Maklum la nk naik perlamin..

2

4

Baca dan kaji2 last2 pg tesco beli 2 ni…xnk dh jumpa dokter..dokter pon x blh rawat!!..

lps lap bersih2 kaki azura cuci pula dgn sodium ,keringkan letak pula ubat kuning

lepas 1 malam

10984890_10206423109118909_259242591_n

Nanah dh xda sgt..Alhamdulillah..Makin baik..

selepas seminggu

11051085_10206445405396302_1377898329_n

Nanti Free azura cerita lg bab sakit kulit ni ye..

Rawatan bekam utk bulan 3 ni zura bercuti..

bulan 3 je tau cuti sbb insyallah 21/3 saya akan berkhawin ..

jgn call plk nk bekam 21/3… misti xakan di angkat!!

ok la firend blog yg sudi baca..

love u All

DR terapi bekam azura

azura idris

0189009493

info dr harian metro

http://www.hmetro.com.my/node/30879

Tips mendapatkan rawatan bekam

11001933_770571986357898_5275438340587956889_n

Terapi bekam kini mendapat sambutan..

di mana sahaja boleh dapat rawatan..

Tips mendapatkan rawatan bekam

Jgn mudah ditipu oleh pegamal rawatan bekam

Rata-Rata harga hidmat bekam antara Rm5ringgit – 7 ringgit percup

Pastikan pembekam mempunyai ilmu yang luas

Pendaftaran perniagaan harus ada bagi mudah anda membuat aduan @ rujukan

(terapi bekam azura berdaftar dgn SSM pada 2014)

Jika anda mempunyai masalah dalaman ,Perlukan rawatan islam rujuk pusat rawatan islam yang berlandaskan syarak.

jangan mudah percaya benda tanyul @ sehingga syirik.

Hati-Hati kerana banyak orang menggunakan nama ISlam untuk memajukan Biz..

Jika anda ingin berbekam boleh hubungi Azura untuk mendapatkan rawatan dan tempat berhampiran anda.

kini Rawatan bekam azura bebesar hati memberikan hidmat nasihat kaedah bekam @ tempat bekam berhampiran anda..

oleh kerana waktu saya sentiasa sibuk jadual yang padat..insyallah saya akan past kan pada jurubekam bertauliah.

azura 018-9009493

love you semua pembaca blog azuraidrissignature

@terapi bekam azura

@admin https://www.facebook.com/norazuraidris

Bekam pada artis luar negara

Adakah bekam ini penyembuh ajaib atau penjagaan kesihatan yang memalukan bagi celebriti (barat)?

Artikel ini mendedahkan kebaikan amalan berbekam bagi artis barat. Jenifer Aniston hadir dalam majlis kapet merah dengan bekas bekam di belakang badan.

994454_503284659809591_8706269174664523778_nFEMAIL

Is ‘cupping’ a miracle cure or the silliest celebrity health fad ever?

Bekam Wanita

Bekam wanita kini menggunakan no hp 018-9009493 untuk sebarang pertanyaan boleh call @ whatsappno hp

Tonsil

tonsil

Apa itu tonsil?

Tonsil ialah kelanjer untuk menerangi infaksi tubuh badan.

Tonsil terletak di berlakang “gigi bongsu” DI DINDING TEKAK

Tonsil boleh menjadi radang (sakit) akibat dari berberapa faktor seperti

1)Demam

2)Kurang Minum air

3)Suhu Badan Panas

4)infeksi akibat bakteria mulut

5)infeksi Kuman viral

Akibat Kerandangan Tonsil anda akan

1) Demam

2) Sakit Tekak

3) Kurang Selera Makan

4) Nafas berbau

Bagaimanakan kaedah rawatan bagi penyakit tonsil ?

1) Difflam

2) Bekam melancarkan darah supaya demam cepat pulih

3) Habatusauda

4) Madu

5) Air Garam kumur mulut

6) listerine

7) Minum air 3liter setiap hari

8) Makan Makanan yang sejuk seperti ais batu, ais kacang, ais cream.

9) Elakkan makan makanan yang keras

Bekam diiktiraf dan Bersih

Bekam diiktiraf dan Bersih

Edit

image

KOTA BHARU – Universiti Sains Malaysia Kampus Kesihatan (USMKK) membuktikan kaedah kesihatan melalui berbekam selamat, berkesan, bersih dan mencegah pelbagai penyakit jika dilakukan juru bekam diiktiraf.

Penyelaras Program Juru Bekam Klinikal, Prof Dr Ab Aziz Al-Safi berkata, berdasarkan kajian saintifik yang dilakukannya selama dua tahun, berbekam bukan sahaja amalan sunah tetapi dapat mencegah penyakit kronik.

“Kajian ini memberi hasil yang menunjukkan indikator terhadap pelbagai penyakit dengan mengurangkan kolesterol, menurunkan tekanan darah tinggi dan kencing manis.

“Paling penting, saluran sarah menjadi lebih anjal yang boleh mengelak serangan penyakit jantung, sekali gus menghindar daripada strok, juga baik untuk buah pinggang dan gout,” katanya kepada Sinar Harian selepas Majlis Penyampaian Diploma.

Majlis itu anjuran Kluster Perubatan Tradisional dan Integratif Pusat Pengajian Sains Perubatan USM dengan kerjasama Akademi Usahawan Islam.

Turut hadir, bekas Timbalan Dekan Pusat Pengajian Sains Perubatan, Prof Mustafa Musa; Ketua Kluster Perubatan Tradisional dan Integratif USMKK, Prof Dr Siti Amrah Sulaiman dan Pengasas Akademi Usahawan Islam, Datuk Dr Mohd Zamri Mohd Salleh.

Lebih menarik, Abd Aziz berkata, kaedah itu juga dapat mengurangkan penggunaan ubat-ubatan di hospital dan menjimatkan sekurang-kurangnya RM1 juta setahun.

Sementara itu, beliau berkata, pemegang diploma bidang berbekam juga turut diberi latihan keusahawanan Islam dalam usaha menjana pendapatan terutama dalam persekitaran membantu orang kampung.

“Kita mendapati kekurangan juru bekam di hospital, jadi latihan kursus diberikan kepada mereka selama dua tahun dan latihan intensif. Pemantauan dilakukan dengan catatan buku log.

“Juru bekam yang mengikuti kursus ini diminta membuat kaedah bekam di tempat diiktiraf, malah menetapkan syarat mereka perlu buat bekam sekurang-kurangnya 120 kali dicatat dalam buku log, barulah mereka layak menerima pengiktirafan,” katanya.

Katanya, setakat ini sudah dua kali majlis pengiktirafan diadakan, melibatkan 41 juru bekam di seluruh Malaysia dan sebahagian daripada mereka adalah 15 juru bekam diiktiraf yang terdapat di Kelantan.

Beliau berharap lebih ramai juru bekam lahir di negara ini yang mengikuti kursus formal dan memberikan rawatan berbekam melalui kaedah terbukti berkesan serta mempunyai buku saintifik.

Sumber daripada http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/kajian-saintifik-buktikan-berbekam-berkesan-1.341096#.VIpVhUSXKaM.facebook

Cream yang kurang sesuai untuk digunakan pada penghidap Eczema

index

steroid creams & carcinogen utk yang menghidap penyakit eczema.

carcinogen boleh menyebabkan cancer, ada racun serangga, ada bahan toksin, ada kimia yang mengganggu hormon, dan ada macam-macam lagi la bahan side effect.

antara cream yang ada steroid creams @ carcinogen

1.    Aqua Cream

2.    Aqueous

3.    Atopiclair

4.    Aveeno

5.    CeraVe

6.    Cetaphil

7.    Elidel

8.    Eucerin

9.    Ezerra

10.  Protopic

11.  QV

12.  Sebamed

13.  Shaklee Herbal Blend

14.  Sudocream

1965554_10205313736987426_6352978430966214548_o

Hasil selepas 3 hari berbekam muka

18

Baca Lanjut kisah yang lepas bekam adik eka ini di

https://bekamrumah.wordpress.com/2014/11/22/bekam-wajah-2/

ASSALAMUALIKUM

Hari ini saya nk ceritakan penglaman berbekam di sri pangkor 1 sentul

adik ni mengalami masalah jerawat bernanah ,bernasi baru berberapa minggu..Dokter memberitahu jerawat ini berpunca dari hormon..Dokter  memberikan ubat antibiotik ,dan sabun muka sebagai bekalan utk digunakan di rumah.

adik ini berusia 20tahun. jerawat mulanya yang tumbuh dimuka hanya sedikit kini menjadi parah bernanah dan sakit. Kulit semakin sensitif.

Baca Lanjut kisah yang lepas bekam adik eka ini di

https://bekamrumah.wordpress.com/2014/11/22/bekam-wajah-2/

———————————————————————————————————————————————————

Sambungan kisah bekam muka di sentul

ini adalah hasil muka adik eka selepas 3 hari

aaaabekam merah kini bertukar menjadi lebih baik jerawat mula kecut ,jerawat bernanah kini sudah tidak ada tumbuh dikawasan baru.

dan ini kata-kata adik eka bersama saya tentang mukanya

210822448_10205511779976250_1258588332_n

Gambar berwana hitam ditutup atas dasar menjaga aurat

Moga dibeikan ke sembuhan pada adik eka..

amin..

dari Terapi Bekam Azura 018-9009493 (012-2264478 whatsapp)

#bekamwajah

#bekamjerawat

#bekam Wajah

#bekam Jerawat

#bekam Kecantikan

#jerawat

#Jerawat Nanah

#bekam Wanita

#bekam kerumah

Previous Older Entries Next Newer Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

September 2019
M T W T F S S
« May    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30