Bantu isteri elak depresi

​Sebenarnya tak susah sangat untuk elakkan depresi seorang surirumah yang 24 jam hadap dinding rumah yang bisu dan anak yang sering menangis.

Especially kalau kau orang yang dekat dengan mereka. Suami. Kakak. Adik. Abang. Jiran.

Cukup kau bagi dia masa bersendiri tak pegang anak, tak hadap sinki dapur yang belengas, rumah sepah, bagi dia masa untuk diri sendiri. 

Kengkadang kalau dia cakap dia nak keluar kejap cari itu ini, kau kena faham yang dia cari bukan barang sangat pun tapi dia sedang cari diri dia yang hilang tenggelam dalam rutin harian. 

Kau offer untuk jaga anak dia sekejap. Untuk 1-2 jam sahaja. Kau ingat dia boleh ke keluar lama-lama tak teringat anak di rumah? 
So untuk 1-2 jam itu biar dia puas meluang masa untuk diri sendiri, melayan diri sendiri tanpa dengar tangisan anak-anak.
Kemana dia pergi itu terpulang.mungkin dia ingin ke spa untuk bermanja,mungkin ingin dapatkan rawatan urutan,mungkin beliau nk ke gym bg sihatkan badan. Mungkin pg shoping membeli barangan sendiri.

Dengan cara tu dia bukan hanya ‘heal’ diri sendiri dia juga selamatkan anak-anak daripada hadap seorang ibu yang bertukar jadi naga hanya kerana perkara kecil seperti tertumpah air. 

Ini mungkin benda remeh bagi sesetengah orang, “Elehhh alaasan je tu, dah jadi mak kena la jaga anak nak buat macam mana?”  
Sebabkan manusia macam ni la sebanyak mana ibu-ibu yang letih lelah jiwa raga mereka yang mulanya sangkakan mereka ‘supermom’ boleh buat semua benda, akhirnya collapse. 
End up dapat sakit mental. Benda ni tak jadi sehari dua, mungkin makan tahun. Tapi jika si ibu dah mula tunjuk tanda, tolong jangan ignore. Offer her a helping hand.
“Dah teruk nau aku tengok ko ni Limah, dah g la rehat aku jaga anak-anak ko kejap. Kalau ko nak keluar pun takpe aku jagakan. Have your time ok.” Offer pada limah kadang membuat ia senyun lebar.
Lagi indah andainya suami yang offer
“Letih ye sayang? Meh abang jaga bebudak ni, sayang p rehat dalam bilik, biar je la dulu dapur and rumah sepah. Nanti abang settlekan.” Atau abg dh booking tukang urut , syg rehat betulkan urat dulu

Dia dah hadap 24jam apa salahnya untuk dia ignore untuk beberapa ketika dan biar orang lain handle. 
Sebagai ibu juga perlu tahu limit jangan nak jadi supermom sangat. Accept and embrace ourselves. Is ok rasa down seketika rasa nak bersendiri seketika. 
Kalau takde orang nak tolong jagakan anak-anak cari orang yang boleh dengar apa kita nak cakap tanpa judge kita.
At the end of the day, Allah is there for us let’s strengthen our inner self dengan DOA dan SOLAT. 
Semoga Allah bantu semua ibu-ibu yang struggle setiap hari untuk ikhlas. Moga mereka yang terdekat diberi hikmah untuk meringankan ibu-ibu, bantu elak depresi.

Urutan bekam wanita 018 9009493

Advertisements

URUTAN WANITA BERGERAK

service urut badan wanita dan bekam wanita bergerak terus ke rumah anda

Kebaikan rawatan badan

  • Meningkatkan pengaliran darah
  • Memperbaiki systerm pernafasan
  • Mengurangkan kesakitan otot
  • Bantu meredakan tekanan penat berkerja
  • Bantu mengurangkan ketegangan urat

sekiranya anda mengalami sakit badan, inginkan rawatan permulihan, rawatan untuk wanita, juruurut ke rumah wanita. azura boleh ke rumah anda

servis urut dan bekam ke rumah pelanggan untuk wanita sekitar kuala lumpur dan selangor

  1. Mudah dan selamat
  2. Juru urut berpegalaman
  3. Anda tak perlu penat mencari spa
  4. Selesai rawatan boleh terus rehat
  5. Masa rawatan yang fleksible
  6. Jimat masa dan duit minyak
  7. Malah membantu anda untuk menjaga anak di rumah

 

Untuk tempahan sila whatsapp 0189009493

hanya whatsapp sahaja sy akan reply

 

Sunnah bekam

Assalamualikum
.
Hari sunnah berbekam kini kembali lagi.
.
Tarikh Sunnah Berbekam
6.12.2017 (rabu)
8.12 2017 (jumaat)
10.12.2017 (Ahad)
.
Antara promosi

💕Bekam unlimited cup + Normal Facial wajah + urutan sengkak wajah+ termasuk caj trasport Rm180 (Promosi hanya sah pada Desember 2017)
.
💆Harga bekam normal unlimitedcup Rm100
Caj mengikut kawasan kediaman.

0189009493
Nor Azura Idris
Intagram :bekam wanita

Berbekam membantu sihatkan badan

Di Azura Spa and Wellness yang membuat rawatan bekam ke rumah mengamalkan Alatan bersih yg di strill dan dibasuh secara mengikut prosidur pembasuhan cup bekam..

Perhidmatan bekam ke rumah sekitar kuala lumpur pula dibuat ,alatan diletakkan kedalam bag khas .

Jarum rawatan bekam pakai buang setiap pelanggan.

Penggunaan antiseptik sebagai pembasmi kuman pada akhir rawatan

Untuk maklumat rawatan boleh membuat pertanyaan sila wasap saya http://wassap.me/60189009493

Fokus perhidmatan bagi Bekam wanita.


Saya Nor Azura idris membuat bekam wanita , bekam perempuan.

Perhidmatan Bekam Wanita ini di buat sekitar kuala lumpur dan selangor. Pusat bekam sy di Ampang.

.

Jika anda ingin review folio perniagaan sy dan aktiviti boleh lihat di insta : Bekam Wanita , fb page: bekam wanita .

Segala pertanyaan rawatan bekam wanita blh berhubung di talian 0189009493 Azura.

Bekam masalah haid

14433161_1065233730180584_595074606904006821_n

 

TESTIMONI BERKESAN BEKAM MAMPU MENGATASI MASALAH SEGGUGUT BERPANJAGAN

Assalamualikum rawatan bekam dibuat oleh saya untuk sis ni berikutan masalah wanita iaitu haid tidak teratur dan segugut. rawatan dibuat kaedah bekam darah di berberapa point di belakang badan.

.

Perhidmatan bekam wanita

azura

0189009493

Pusat bekam Ampang

image

14359357_1782084515364165_3521219170869968896_n

new image bilik bekam wanita oct 2016

image

Azura Spa and Wellness atau lebih dikenali bekam wanita menyediakan perkhidmatan bekam bagi wanita dan lelaki

Caj kami serendah Rm100 -trasport akan di caj jika ke rumah anda

☆Mempunyai persijilan bertauliah
dari sijil kemahiran tahap 3 bekam dan sijil kemahiran tahap 3 urutan tradisional
☆Perkhidmatan terus ke rumah sekitar kuala lumpur dan selangor
☆Caj murah dan servis bersih

Whatsapp pertanyaan :
0189009493 Azura
Review instagram : bekamwanita
Web,Blog
http://www.bekamrumah.wordpress.com
http://www.bekamwanita.wordpress.com

JARUM BEKAM
————-
♥Bekam menggunakan jarum bersaiz 21G untuk badan.
♥Jarum pakai buang setiap pelanggan
♥Tiada kesan parut
♥Sakit cucukan minimum
♥Bersih dan terjamin
#bekamwanitanosatumalaysia
#azuraspaandwellness
#bekamwanita
#bekam #Bekamkerumah #majalahremaja #majalahwanita #bekamestetika #hariraya #harianmetro

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam

image

BEKAM

Tidak boleh megambil gambar ini untuk marketing pihak individu perniagaan @ kegunaan sendiri.Hak milik AZURA SPA AND WELLNESS.

.
Azura spa and wellness menyediakan rawatan bekam ,urutan & penjagaan berpatang.
Untuk Bulan Ramadhan 2016 rawatan bekam dilakukan seperti biasa. Dari 10pg- 10mlm
.
Spa terletak di pandan mewah.
Rawatan ke rumah pelanggan juga di sediakan.
Cas bagi rawatan dari Rm100 unlimitedcup bekam , dan 120-150 ke rumah pelanggan bergantung pada jarak dan tol.
.
Azura spa and wellness juga menyediakan hidmat bekam lelaki dia spa.
.
Tempahan awal amat di alu-alukan
.
Anda juga boleh melihat instalgram
@bekamwanita untuk info lanjut @ hubungi 0189009493 untuk pertanyaan

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Cas Rawatan 2016

a29f5472-79a4-4874-8435-c7a8223b950e.jpeg

BEKAM

 

Assalamualikum

Azura Spa and Wellness ( 002487570-m) atau lebih dikenali bekam wanita menyediakan perkhidmatan bekam bagi wanita

Caj kami serendah Rm100 -trasport akan di caj jika ke rumah anda

☆Mempunyai persijilan bertauliah
dari sijil kemahiran tahap 3 bekam angin dan sijil kemahiran tahap 3 urutan tradisional
☆Perkhidmatan terus ke rumah sekitar kuala lumpur dan selangor

☆ Spa di Pandan Mewah
☆Caj murah dan servis bersih

Whatsapp pertanyaan :
0189009493 Azura
Review intalgram: bekamwanita
Web,Blog
www.bekamrumah.wordpress.com
www.bekamwanita.wordpress.com

JARUM BEKAM
————-
Bekam menggunakan jarum bersaiz 21G untuk badan.
Jarum pakai buang setiap pelanggan
Tiada kesan parut
Sakit cucukan minimum
Bersih dan terjamin

Rawatan segugut

tumblr_n05t5o8kgO1sff0vqo1_1280Segugut dikalangan wanita adalah perkara biasa sebelum kedatangan haid “period” . Segugut yang teruk akan mengakibatkan wanita mengalami sakit sehinggakan tidak boleh melakukan aktiviti harian. Segugut yang disebabkan oleh hormon prostaglandin  yang menyebabkan pengecutan rahim kuat.Kebiasaan wanita akan megalami segugut pada hari pertama kedatangan haid.

wanita yang akan megalami hari period akan megalami segugut dan PMS dimana kesemua sifat tubuh badan asli akan bertukar, keadaan ini biasa terjadi seminggu lebih awal sebelum haid dimana seseorang wanita cenderung dengan sifat ingin makan banyak,makanan manisan , penurunan kemeseraan, emosi tergangu, Marah tiada punca. keadaan ini berlanjutan sehingga pertengahan haid dan akan kembali normal selepas haid habis.

e710550c3fb9654384fc8e214fdb53de copysugugut boleh di elakan dengan permakanan yang sihat, malah dengan melakukan senama sekitar perut digalakan.

Untuk rawatan tradisional dan sunnah saya cadangkan anda mulakan dengan rawatan Bertungku , Bertangas , Urutan Badan , refleksologi dan bekam.

Bertungku – manfaat pada rahim meperbetulkan rahim dan memecahkan darah ketul.

Bertangas – melancarkan aliran darah supaya dapat dikeluarkan, malah mengelakkan jangkitan kuman, merapatkan rahim

Urutan badan – melanjarkan keseluruhan aliran darah, membuang angin, mehilangkan stress dan kepenatan

Refleksologi – Bahagian kaki adalah kumpulan semua organ dalaman . dimana dengan melakukan urutan kaki boleh memperbaiki system dalaman seseorang.

Bekam- mengeluarkan darah bermasalah pada tubuh badan selain di dalam rahim, membuatkan badan ringan.

Jika anda mengalami masalah ini saranan saya rawatan di buat seminggu lebih awal sebelum period

dan hari ke 4 haid boleh membuat urutan badan dan urutan perut hingga rahim bagi mengeluarkan sisa baki darah yang berada di dinding rahim.

Rawatan ke rumah boleh di tempah awal kerana saya perlukan penyediaan bahan seperti herba.

Nor azura 018-9009493

Perlukah wanita berbekam

Perlukah wanita berbekam sedangkan wanita sudah mengeluarkan darah kotor pada setiap bulan contoh kitaran haid 28hari.

sudah memadai haid yang datang megeluarkan darah yang kotor.

physiology-menstruationHaid berlaku akibat telur yang dilepaskan ke dinding tidak berlaku persenyawaan. dinding akan bertindak balas dengan membuang telur, dinding akan merosot , megecut menjadi darah keadaan ini dikeluarkan melalui faraj yang biasa dipangil “period” “haid” “darah uzur” .

Proses haid hanya berlaku di dalam bahagian rahim, pembuangan darah dan telur mati yang tidak disenyawakan berlaku didalam kitaran 28 hari.

Keadaan ini membuatkan BUKAN SEMUA DARAH KOTOR dikeluarkan. Kaedah bekam pula mebuangkan darah yang terdapat disekitar kulit badan wanita.

Wanita perlu membuat bekam seperti mana yang di sarankan seperti 3bulan sekali. malah dengan berbekam manfaat yang dapat lebih untuk kebaikan badan.

PicsArt_1435111516113wpid-img_20150702_201010.jpg

wpid-img_20150623_104054.jpg PicsArt_1433290936939

[RM100] RAWATAN BEKAM

rayaRawatan bekam ke rumah masih menggunakan promosi ramadan 2015 sehingga minggu hadapan . Bagi mereka yang inginkan rawatan bekam boleh membuat temujanji awal dengan azura 018-9009493.

Rawatan Kencing Manis ( diabetes)

Assalamualikum semua

Semalam ada zura dapat call dr cust untuk beli pemanis P3 gula tebu. Diceritakan pakcik tu dia sakit diabetes

pada 1/6/2015 saya berjumpa pakcik di petronas tesco untuk COD pemanis p3 gula tebu..

11292636_10207122304398354_162861324_n copy

Bermula dari memotong kuku terkepit isi kulit ,dalam masa 2 minggu kulit bertukar menjadi hitam dan sakit.

Untuk rawatan mcm ni zura xakan ambil utk terapi bekam badan..lebih baik rujuk pada yang pakar rawatan.

malam tu zura hanya memberikan pakcik ni 2 botol pemanis P3 dan sebekas air dr cendawan mekah untuk di minum.

diharap pakcik ni sembuh dari penyakit diabetes..kawalan paras gula penting supaya badan mampu melawan penyakit.

umur pakcik ni sudah 61 tahun..

p3sweetcombine

Selsema @ resdung

hidung akan berkait rapat dengan berberapa organ lain seperti mata, kepala,telinga.

image

Lihat gambar di atas kaitan hidung dgn jenis masalah yg dihadapi mempunyai hubung kait antara satu dan yang lain..

Di sebabkan hidung boleh menjadi
Sakit kepala
Stress
Masalah mata merah
Masalah mata berair
Masalah gatal mata
Masalah rabun
Masalah gatal hidung
Kuat bersin

image

Cara merawat masalah selsema @ resdung boleh buat sendiri di rumah..
1)picit 1minit di tengah kirikanan kening ,lepas seketika..buat 10kali..
2)picit dan pusingkan jari di tgh kirikanan dahi..seperti gambar diatas..
3)wapkan muka anda dengan menggunakan air suam..supaya cecair hidung keluar.
4)elak meletakkan bum2 yg ada di pasaran..
5)bekam wajah mengeluarkan darah..
6)wapkan hidung menggunakan aromaterapi.
7)sapu aromAterapi di sekitar hidung,pipi,dahi
8)elakkan seafood
9)elakkan ais batu
10)elakkan menelan sisa lendir hidung
11)rawatan gurah
12)cuci muka 3kali sehari..

Kaedah berbekam

image

Merawat hidung dan membantu masalah lain dgn cara bekam darah.

image

Point bekam sama juga akupunture..
image

Merawat lebih baik dr membiarkan masalah ini kerana keadaan ini membuatkan hama,bakteria, membiak tanpa kawalan dan boleh membuatkan muka anda berjerawat.

Untuk tempahan wanita ke

image

Promosi Bekam

combine

Print poster bekam promosi puasa add on Print

Promosi bulan puasa dr @bekam_wanita istimewa khas utk ibu,kakak,adik. Segarkan badan anda!!! Pakage ini hanya pada bulan puasa sahaja.
Untuk booking terus whtsapp saya 018 – 9009493
♡ muka jerawat
♡ muka berminyak
♡ muka gatal-gatal
♡ resdung
♡ kerap pening kep ala
♡ masalah telinga berdengung
♡ jerawat bernanah
♡letih dan lesu
♡badan tidak bertenaga
♡sakit kaki nk duduk
♡sakit pinggang duduk lama
♥naikkan sri muka
♥naikkan keanjalan kulit muka
♥cerahkan mata
♥segarkan muka
❤segarkan badan
♥nk urut badan
@BEKAM_WANITA

Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
‪#‎bekamkerumah‬
‪#‎bekam‬ ‪#‎bekamdarah‬
‪#‎bekamresdung‬ ‪#‎bekamwanita‬
#bekamdarah ‪#‎bekamsunnah‬
‪#‎love‬ ‪#‎igreview‬ ‪#‎eczema‬ ‪#‎sunnah‬ ‪#‎kualalumpur‬ ‪#‎sayajualmurah‬ ‪#‎servissayamurah‬ ‪#‎terapibekamazura‬
‪#‎resdung‬ ‪#‎kecantikansemulajadi‬ ‪#‎facialmask‬ #0189009493

Previous Older Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031