Bekam 2018 tarikh sunnah

Selamat Tahun baru kepada semua pelanggan Azura Spa and Wellness diucapkan moga sentiasa sihat dan ceria selalu

Untuk maklumat rawatan bekam wanita azura terus ke rumah anda mengikut destinasi kediaman dgn *harga rawatan masih sama seperti tahun-tahun lepas*

Tiada kenaikkan harga bagi setiap rawatan yang ditawarkan

Harga Rawatan Seperti

👉🏻 *Bekam* *unlimited* *cup*
💰Rm100 seorang
_mengambil tekanan darah_
_Asas rawatan bekam angin+bekam darah +freeAddoncuppingbergantungpadakondisibadan_

👉🏻Urutan 1 badan
💰RM 100
_1jam -1jam 30minit_
_Bergantung pd urat, Angin dan saiz badan_

👉🏻Urut dan Bekam super hot servis
💰Rm160

👉🏻Urut berlulur
💰Rm130
_tak menggunakan minyak digantikan dgn lulur wangi_

👉🏻Urut menggunakan lulur + bekam unlimited cup
💰Rm 170

Trasport caj bergantung pada kawasan mengikut km dan tol

Terima kasih kerana memilih rawatan dengan sy Azura.
.
Hari sunnah berbekam pada 5/7/9 bulan satu kini kembali lagi untuk tempahan boleh Whatsapp sy di
018 900 9493
018 900 9493
018 900 9493
Call sy kurang jawab kerana urusan melalui hidmat pesanan Sms / whatsapp sahaja.

Advertisements

Sunnah bekam

Assalamualikum
.
Hari sunnah berbekam kini kembali lagi.
.
Tarikh Sunnah Berbekam
6.12.2017 (rabu)
8.12 2017 (jumaat)
10.12.2017 (Ahad)
.
Antara promosi

💕Bekam unlimited cup + Normal Facial wajah + urutan sengkak wajah+ termasuk caj trasport Rm180 (Promosi hanya sah pada Desember 2017)
.
💆Harga bekam normal unlimitedcup Rm100
Caj mengikut kawasan kediaman.

0189009493
Nor Azura Idris
Intagram :bekam wanita

Bekam dan urut ke rumah

[ PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]
.
Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH ! )
.
===========
SERVIS URUT dan BEKAM
===========
.
Urut Badan

Urut Seri Muka

Urut Sebelum & Selepas Bersalin

Bekam wanita

Bekam wajah

Hari & Waktu Urut :
SETIAP HARI

10 Pagi

2.30 Petang

8.30 Malam
.
================================
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya
================================
.
➡ Nama : NOR AZURA IDRIS
➡ SMS/Whatsapp : 018 900 9493
.
⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR
.
Berminat Nak Urut Dan Bekam?
——————————
.
Sila buat temujanji dulu.
Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.
InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.

[ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE

NOR AZURA IDRIS

AZURA SPA AND WELLNESS

0189009493

Bekam dan facial

Bekam wanita ke rumah

PROMOSI Year And Sale
Azura Spa And Wellness menawarkan pakej promosi rawatan Facial dengan harga super murah.
Product yang digunakan berjenama Beauty Cottage
Masker yang sejuk.
.
Biodata perawat
Nor Azura Idris
Berumur 28tahun
Pengalaman dalam bidang bekam dan Urutan 6tahun
Mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia Urut terapi dan Bekam angin Skm tahap 3
Malah baru sahaja menamatkan pembelajaran Sistem Latihan Dual Nasional SLDN dalam bidang
Beautician Aesthetician SKM tahap 2
.
Untuk tempahan boleh whatsapp dgn kod “Desember Promo” ke 0189009493

Rawatan segugut

tumblr_n05t5o8kgO1sff0vqo1_1280Segugut dikalangan wanita adalah perkara biasa sebelum kedatangan haid “period” . Segugut yang teruk akan mengakibatkan wanita mengalami sakit sehinggakan tidak boleh melakukan aktiviti harian. Segugut yang disebabkan oleh hormon prostaglandin  yang menyebabkan pengecutan rahim kuat.Kebiasaan wanita akan megalami segugut pada hari pertama kedatangan haid.

wanita yang akan megalami hari period akan megalami segugut dan PMS dimana kesemua sifat tubuh badan asli akan bertukar, keadaan ini biasa terjadi seminggu lebih awal sebelum haid dimana seseorang wanita cenderung dengan sifat ingin makan banyak,makanan manisan , penurunan kemeseraan, emosi tergangu, Marah tiada punca. keadaan ini berlanjutan sehingga pertengahan haid dan akan kembali normal selepas haid habis.

e710550c3fb9654384fc8e214fdb53de copysugugut boleh di elakan dengan permakanan yang sihat, malah dengan melakukan senama sekitar perut digalakan.

Untuk rawatan tradisional dan sunnah saya cadangkan anda mulakan dengan rawatan Bertungku , Bertangas , Urutan Badan , refleksologi dan bekam.

Bertungku – manfaat pada rahim meperbetulkan rahim dan memecahkan darah ketul.

Bertangas – melancarkan aliran darah supaya dapat dikeluarkan, malah mengelakkan jangkitan kuman, merapatkan rahim

Urutan badan – melanjarkan keseluruhan aliran darah, membuang angin, mehilangkan stress dan kepenatan

Refleksologi – Bahagian kaki adalah kumpulan semua organ dalaman . dimana dengan melakukan urutan kaki boleh memperbaiki system dalaman seseorang.

Bekam- mengeluarkan darah bermasalah pada tubuh badan selain di dalam rahim, membuatkan badan ringan.

Jika anda mengalami masalah ini saranan saya rawatan di buat seminggu lebih awal sebelum period

dan hari ke 4 haid boleh membuat urutan badan dan urutan perut hingga rahim bagi mengeluarkan sisa baki darah yang berada di dinding rahim.

Rawatan ke rumah boleh di tempah awal kerana saya perlukan penyediaan bahan seperti herba.

Nor azura 018-9009493

Perlukah wanita berbekam

Perlukah wanita berbekam sedangkan wanita sudah mengeluarkan darah kotor pada setiap bulan contoh kitaran haid 28hari.

sudah memadai haid yang datang megeluarkan darah yang kotor.

physiology-menstruationHaid berlaku akibat telur yang dilepaskan ke dinding tidak berlaku persenyawaan. dinding akan bertindak balas dengan membuang telur, dinding akan merosot , megecut menjadi darah keadaan ini dikeluarkan melalui faraj yang biasa dipangil “period” “haid” “darah uzur” .

Proses haid hanya berlaku di dalam bahagian rahim, pembuangan darah dan telur mati yang tidak disenyawakan berlaku didalam kitaran 28 hari.

Keadaan ini membuatkan BUKAN SEMUA DARAH KOTOR dikeluarkan. Kaedah bekam pula mebuangkan darah yang terdapat disekitar kulit badan wanita.

Wanita perlu membuat bekam seperti mana yang di sarankan seperti 3bulan sekali. malah dengan berbekam manfaat yang dapat lebih untuk kebaikan badan.

PicsArt_1435111516113wpid-img_20150702_201010.jpg

wpid-img_20150623_104054.jpg PicsArt_1433290936939

[RM100] RAWATAN BEKAM

rayaRawatan bekam ke rumah masih menggunakan promosi ramadan 2015 sehingga minggu hadapan . Bagi mereka yang inginkan rawatan bekam boleh membuat temujanji awal dengan azura 018-9009493.

Rawatan Kencing Manis ( diabetes)

Assalamualikum semua

Semalam ada zura dapat call dr cust untuk beli pemanis P3 gula tebu. Diceritakan pakcik tu dia sakit diabetes

pada 1/6/2015 saya berjumpa pakcik di petronas tesco untuk COD pemanis p3 gula tebu..

11292636_10207122304398354_162861324_n copy

Bermula dari memotong kuku terkepit isi kulit ,dalam masa 2 minggu kulit bertukar menjadi hitam dan sakit.

Untuk rawatan mcm ni zura xakan ambil utk terapi bekam badan..lebih baik rujuk pada yang pakar rawatan.

malam tu zura hanya memberikan pakcik ni 2 botol pemanis P3 dan sebekas air dr cendawan mekah untuk di minum.

diharap pakcik ni sembuh dari penyakit diabetes..kawalan paras gula penting supaya badan mampu melawan penyakit.

umur pakcik ni sudah 61 tahun..

p3sweetcombine

Selsema @ resdung

hidung akan berkait rapat dengan berberapa organ lain seperti mata, kepala,telinga.

image

Lihat gambar di atas kaitan hidung dgn jenis masalah yg dihadapi mempunyai hubung kait antara satu dan yang lain..

Di sebabkan hidung boleh menjadi
Sakit kepala
Stress
Masalah mata merah
Masalah mata berair
Masalah gatal mata
Masalah rabun
Masalah gatal hidung
Kuat bersin

image

Cara merawat masalah selsema @ resdung boleh buat sendiri di rumah..
1)picit 1minit di tengah kirikanan kening ,lepas seketika..buat 10kali..
2)picit dan pusingkan jari di tgh kirikanan dahi..seperti gambar diatas..
3)wapkan muka anda dengan menggunakan air suam..supaya cecair hidung keluar.
4)elak meletakkan bum2 yg ada di pasaran..
5)bekam wajah mengeluarkan darah..
6)wapkan hidung menggunakan aromaterapi.
7)sapu aromAterapi di sekitar hidung,pipi,dahi
8)elakkan seafood
9)elakkan ais batu
10)elakkan menelan sisa lendir hidung
11)rawatan gurah
12)cuci muka 3kali sehari..

Kaedah berbekam

image

Merawat hidung dan membantu masalah lain dgn cara bekam darah.

image

Point bekam sama juga akupunture..
image

Merawat lebih baik dr membiarkan masalah ini kerana keadaan ini membuatkan hama,bakteria, membiak tanpa kawalan dan boleh membuatkan muka anda berjerawat.

Untuk tempahan wanita ke

image

Promosi Bekam

combine

Print poster bekam promosi puasa add on Print

Promosi bulan puasa dr @bekam_wanita istimewa khas utk ibu,kakak,adik. Segarkan badan anda!!! Pakage ini hanya pada bulan puasa sahaja.
Untuk booking terus whtsapp saya 018 – 9009493
♡ muka jerawat
♡ muka berminyak
♡ muka gatal-gatal
♡ resdung
♡ kerap pening kep ala
♡ masalah telinga berdengung
♡ jerawat bernanah
♡letih dan lesu
♡badan tidak bertenaga
♡sakit kaki nk duduk
♡sakit pinggang duduk lama
♥naikkan sri muka
♥naikkan keanjalan kulit muka
♥cerahkan mata
♥segarkan muka
❤segarkan badan
♥nk urut badan
@BEKAM_WANITA

Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
‪#‎bekamkerumah‬
‪#‎bekam‬ ‪#‎bekamdarah‬
‪#‎bekamresdung‬ ‪#‎bekamwanita‬
#bekamdarah ‪#‎bekamsunnah‬
‪#‎love‬ ‪#‎igreview‬ ‪#‎eczema‬ ‪#‎sunnah‬ ‪#‎kualalumpur‬ ‪#‎sayajualmurah‬ ‪#‎servissayamurah‬ ‪#‎terapibekamazura‬
‪#‎resdung‬ ‪#‎kecantikansemulajadi‬ ‪#‎facialmask‬ #0189009493

bekam wanita

Print

Assalamualikum semua pembaca setia terapi bekam azura..

Insyallah pada bulan Ramadan kali ini saya membuatkan harga kekal sepanjang bulan puasa..

selama 2 bulan akan menggunakan promosi ni

Boleh follow saya di facebook bekam ke rumah @ instalgram bekam_wanita

#bekam

♡ muka jerawat
♡ muka berminyak
♡ muka gatal-gatal
♡ resdung
♡ kerap pening kepala
♡ masalah telinga berdengung
♡ jerawat bernanah
♡letih dan lesu
♡badan tidak bertenaga
♡sakit kaki nk duduk
♡sakit pinggang duduk lama
♥naikkan sri muka
♥naikkan keanjalan kulit muka
♥cerahkan mata
♥ segarkan muka
❤ segarkan badan
♥nk urut badan
@BEKAM_WANITA

Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #terapibekamazura
#resdung #kecantikansemulajadi #facialmask #0189009493

Bekam terbaik sepanjang zaman

11110980_893182020748042_1710720611635884510_n 11146496_893181804081397_7318482637688973378_n 11229695_893181660748078_6502199122826665064_n

Kursus Urutan Tradisional

kut

KUT….KUT…KUT….apa ni KUT….KUT….KUT…..KUT ni…
KURSUS
URUTAN
TRADISIONAL.
di mana???
Kolej komuniti.
Ini la rakan seperjuangan yang belajar urutan tradisonal melayu.
Pelatih kami mama Qasih baik sgt..pagi2 dh dpt text mcm ni lg semangat nk buat urutan..
Urutan tradisional yang kami belajar terdiri daripada
-urutan kaki
-urutan badan
-urutan kepala
-berlengang perut
-jamu kunyit
Insyallah next kelas lg byk yg kami akan belajar..
Bak kata perpatah..tuntut la ilmu sampai ke negeri china..
@BEKAM_WANITA
Nak sihat?
Nak cantik?
Nak segar?
Nak hilang stress?
Rehatkan badan dengan terapi bekam azura,
Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #like #follow #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #jamujelita
#jamutradisional
#bekamlintah #Bekamkerumah #bekammuslimah #bekamwanita #perapatvagina #tangas #terapibekamazura #tradisional #urutbadan

Bekam Wanita Di Gombak

53b8539d0bf41e21af8a51786265c227 Lavender-Description

Minggu lps saya bekam seorang guru di gombak.. Masalah yang di hadapi lengguh badan saya mulakan dengan urutan satu badan menggunakan aromaterapi lavender young living dan disekitar perut menggunakan aromaterapi pappermint , bersama minyak bunga matahari. Bekam di buat sebanyak 20 point di badan dan kaki..

SeminAr perubatan islam

Pada 18.04.2015 saya Azura mengikuti seminar perubatan islam yang membincangkan rawatan islam,kaedah rawatan,kepercayaan,rawatan tradisional,dan soal jawab.
Bermula dr 8pg – 5petang kami disajikan dengan topik2 menarik oleh pakar2 rawatan islam..

image

image

image

image

image

Selesai harini…
Jom hidupkan sunnah..
Jom berbekam
Jom rehatkan minda

Previous Older Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

September 2018
M T W T F S S
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930