Bekam Darah Ke Rumah

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Advertisements

Bekam di hari sunnah

image

Bekam wanita dihari sunnah

20..22 dan 24hb /8/2016 tarikh sunnah..jom sesiapa nk berbekam.
.
Ada yang tanya berapa point untuk sunnah berbekam,
*10 point dikatakan sunnah*
.
Boleh tidak jika saya tak nak buat 10 point dan mahu bekam overhoul.
*BOLEH tiada Masalah*
.
Bagaimana bekam jerawat perlu juga megikut tarikh sunnah?
*TiDAK perlu tunggu hari sunnah, bekam boleh dibuat pada hari biasa juga.*
.
Jika Hari sunnah adalah Waktu saya didatangi haid bolehkah saya berbekam
*BOLEH TIADA MASALAH dan TIADA DALIL yang Melarang rawatan dibuat pada hari haid cuma bagi pendapat saya sebagai jurubekam jika badan anda terlalu penat,segugut,sehingga badan menjadi sejuk,sakit elakkan berbekam. Rawatan terbaik adalah rehat dan tungku kaki sehingga perut bagi melancarkan darah di haid.*

.
Nor azura idris
Bekamwanita
Azuraspaandwellness
Mobilespabekamwanita
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Pusat bekam Ampang

image

14359357_1782084515364165_3521219170869968896_n

new image bilik bekam wanita oct 2016

image

Azura Spa and Wellness atau lebih dikenali bekam wanita menyediakan perkhidmatan bekam bagi wanita dan lelaki

Caj kami serendah Rm100 -trasport akan di caj jika ke rumah anda

☆Mempunyai persijilan bertauliah
dari sijil kemahiran tahap 3 bekam dan sijil kemahiran tahap 3 urutan tradisional
☆Perkhidmatan terus ke rumah sekitar kuala lumpur dan selangor
☆Caj murah dan servis bersih

Whatsapp pertanyaan :
0189009493 Azura
Review instagram : bekamwanita
Web,Blog
http://www.bekamrumah.wordpress.com
http://www.bekamwanita.wordpress.com

JARUM BEKAM
————-
♥Bekam menggunakan jarum bersaiz 21G untuk badan.
♥Jarum pakai buang setiap pelanggan
♥Tiada kesan parut
♥Sakit cucukan minimum
♥Bersih dan terjamin
#bekamwanitanosatumalaysia
#azuraspaandwellness
#bekamwanita
#bekam #Bekamkerumah #majalahremaja #majalahwanita #bekamestetika #hariraya #harianmetro

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Interview kursus gunting rambut

image

image

Bersama kak aida bekam wanita pulau pinang yg hadir bersama interview

Assalamualikum, Harini sy pg interview untuk kursus gunting rambut dan peruntukan alatan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur #dbkl & Kementerian Wilayah Persekutuan WP .
.
Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar , peruntukan untuk kursus gunting rambut dibawah tajuk 1Parlimen 1Kemahiran dibuat di Jemari Spa Studio Sri Rampai. .
Jika terpilih saya akan belajar gunting rambut selama 7hari dan mendapat tajaan alatan.
.
Doakan saya untuk memberikan servis terbaik untuk muslimah.
.
#azuraspaandwellness #bekammurah #bekamwanitanosatumalaysia #bekam #guntingrambut #free #majalahpama #majalahremaja #tv3 #tv7 #astro  #bekamwanita

image

Untuk rawatan bekam ke rumah boleh review ig :bekamwanita @ fb page : bekam wanita, harga rawatan serendah 100ringgit unlimited cup .

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Cas Rawatan 2016

a29f5472-79a4-4874-8435-c7a8223b950e.jpeg

BEKAM

 

Assalamualikum

Azura Spa and Wellness ( 002487570-m) atau lebih dikenali bekam wanita menyediakan perkhidmatan bekam bagi wanita

Caj kami serendah Rm100 -trasport akan di caj jika ke rumah anda

☆Mempunyai persijilan bertauliah
dari sijil kemahiran tahap 3 bekam angin dan sijil kemahiran tahap 3 urutan tradisional
☆Perkhidmatan terus ke rumah sekitar kuala lumpur dan selangor

☆ Spa di Pandan Mewah
☆Caj murah dan servis bersih

Whatsapp pertanyaan :
0189009493 Azura
Review intalgram: bekamwanita
Web,Blog
www.bekamrumah.wordpress.com
www.bekamwanita.wordpress.com

JARUM BEKAM
————-
Bekam menggunakan jarum bersaiz 21G untuk badan.
Jarum pakai buang setiap pelanggan
Tiada kesan parut
Sakit cucukan minimum
Bersih dan terjamin

Rawatan segugut

tumblr_n05t5o8kgO1sff0vqo1_1280Segugut dikalangan wanita adalah perkara biasa sebelum kedatangan haid “period” . Segugut yang teruk akan mengakibatkan wanita mengalami sakit sehinggakan tidak boleh melakukan aktiviti harian. Segugut yang disebabkan oleh hormon prostaglandin  yang menyebabkan pengecutan rahim kuat.Kebiasaan wanita akan megalami segugut pada hari pertama kedatangan haid.

wanita yang akan megalami hari period akan megalami segugut dan PMS dimana kesemua sifat tubuh badan asli akan bertukar, keadaan ini biasa terjadi seminggu lebih awal sebelum haid dimana seseorang wanita cenderung dengan sifat ingin makan banyak,makanan manisan , penurunan kemeseraan, emosi tergangu, Marah tiada punca. keadaan ini berlanjutan sehingga pertengahan haid dan akan kembali normal selepas haid habis.

e710550c3fb9654384fc8e214fdb53de copysugugut boleh di elakan dengan permakanan yang sihat, malah dengan melakukan senama sekitar perut digalakan.

Untuk rawatan tradisional dan sunnah saya cadangkan anda mulakan dengan rawatan Bertungku , Bertangas , Urutan Badan , refleksologi dan bekam.

Bertungku – manfaat pada rahim meperbetulkan rahim dan memecahkan darah ketul.

Bertangas – melancarkan aliran darah supaya dapat dikeluarkan, malah mengelakkan jangkitan kuman, merapatkan rahim

Urutan badan – melanjarkan keseluruhan aliran darah, membuang angin, mehilangkan stress dan kepenatan

Refleksologi – Bahagian kaki adalah kumpulan semua organ dalaman . dimana dengan melakukan urutan kaki boleh memperbaiki system dalaman seseorang.

Bekam- mengeluarkan darah bermasalah pada tubuh badan selain di dalam rahim, membuatkan badan ringan.

Jika anda mengalami masalah ini saranan saya rawatan di buat seminggu lebih awal sebelum period

dan hari ke 4 haid boleh membuat urutan badan dan urutan perut hingga rahim bagi mengeluarkan sisa baki darah yang berada di dinding rahim.

Rawatan ke rumah boleh di tempah awal kerana saya perlukan penyediaan bahan seperti herba.

Nor azura 018-9009493

Perlukah wanita berbekam

Perlukah wanita berbekam sedangkan wanita sudah mengeluarkan darah kotor pada setiap bulan contoh kitaran haid 28hari.

sudah memadai haid yang datang megeluarkan darah yang kotor.

physiology-menstruationHaid berlaku akibat telur yang dilepaskan ke dinding tidak berlaku persenyawaan. dinding akan bertindak balas dengan membuang telur, dinding akan merosot , megecut menjadi darah keadaan ini dikeluarkan melalui faraj yang biasa dipangil “period” “haid” “darah uzur” .

Proses haid hanya berlaku di dalam bahagian rahim, pembuangan darah dan telur mati yang tidak disenyawakan berlaku didalam kitaran 28 hari.

Keadaan ini membuatkan BUKAN SEMUA DARAH KOTOR dikeluarkan. Kaedah bekam pula mebuangkan darah yang terdapat disekitar kulit badan wanita.

Wanita perlu membuat bekam seperti mana yang di sarankan seperti 3bulan sekali. malah dengan berbekam manfaat yang dapat lebih untuk kebaikan badan.

PicsArt_1435111516113wpid-img_20150702_201010.jpg

wpid-img_20150623_104054.jpg PicsArt_1433290936939

[RM100] RAWATAN BEKAM

rayaRawatan bekam ke rumah masih menggunakan promosi ramadan 2015 sehingga minggu hadapan . Bagi mereka yang inginkan rawatan bekam boleh membuat temujanji awal dengan azura 018-9009493.

Rawatan Kencing Manis ( diabetes)

Assalamualikum semua

Semalam ada zura dapat call dr cust untuk beli pemanis P3 gula tebu. Diceritakan pakcik tu dia sakit diabetes

pada 1/6/2015 saya berjumpa pakcik di petronas tesco untuk COD pemanis p3 gula tebu..

11292636_10207122304398354_162861324_n copy

Bermula dari memotong kuku terkepit isi kulit ,dalam masa 2 minggu kulit bertukar menjadi hitam dan sakit.

Untuk rawatan mcm ni zura xakan ambil utk terapi bekam badan..lebih baik rujuk pada yang pakar rawatan.

malam tu zura hanya memberikan pakcik ni 2 botol pemanis P3 dan sebekas air dr cendawan mekah untuk di minum.

diharap pakcik ni sembuh dari penyakit diabetes..kawalan paras gula penting supaya badan mampu melawan penyakit.

umur pakcik ni sudah 61 tahun..

p3sweetcombine

Selsema @ resdung

hidung akan berkait rapat dengan berberapa organ lain seperti mata, kepala,telinga.

image

Lihat gambar di atas kaitan hidung dgn jenis masalah yg dihadapi mempunyai hubung kait antara satu dan yang lain..

Di sebabkan hidung boleh menjadi
Sakit kepala
Stress
Masalah mata merah
Masalah mata berair
Masalah gatal mata
Masalah rabun
Masalah gatal hidung
Kuat bersin

image

Cara merawat masalah selsema @ resdung boleh buat sendiri di rumah..
1)picit 1minit di tengah kirikanan kening ,lepas seketika..buat 10kali..
2)picit dan pusingkan jari di tgh kirikanan dahi..seperti gambar diatas..
3)wapkan muka anda dengan menggunakan air suam..supaya cecair hidung keluar.
4)elak meletakkan bum2 yg ada di pasaran..
5)bekam wajah mengeluarkan darah..
6)wapkan hidung menggunakan aromaterapi.
7)sapu aromAterapi di sekitar hidung,pipi,dahi
8)elakkan seafood
9)elakkan ais batu
10)elakkan menelan sisa lendir hidung
11)rawatan gurah
12)cuci muka 3kali sehari..

Kaedah berbekam

image

Merawat hidung dan membantu masalah lain dgn cara bekam darah.

image

Point bekam sama juga akupunture..
image

Merawat lebih baik dr membiarkan masalah ini kerana keadaan ini membuatkan hama,bakteria, membiak tanpa kawalan dan boleh membuatkan muka anda berjerawat.

Untuk tempahan wanita ke

image

Promosi Bekam

combine

Print poster bekam promosi puasa add on Print

Promosi bulan puasa dr @bekam_wanita istimewa khas utk ibu,kakak,adik. Segarkan badan anda!!! Pakage ini hanya pada bulan puasa sahaja.
Untuk booking terus whtsapp saya 018 – 9009493
♡ muka jerawat
♡ muka berminyak
♡ muka gatal-gatal
♡ resdung
♡ kerap pening kep ala
♡ masalah telinga berdengung
♡ jerawat bernanah
♡letih dan lesu
♡badan tidak bertenaga
♡sakit kaki nk duduk
♡sakit pinggang duduk lama
♥naikkan sri muka
♥naikkan keanjalan kulit muka
♥cerahkan mata
♥segarkan muka
❤segarkan badan
♥nk urut badan
@BEKAM_WANITA

Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
‪#‎bekamkerumah‬
‪#‎bekam‬ ‪#‎bekamdarah‬
‪#‎bekamresdung‬ ‪#‎bekamwanita‬
#bekamdarah ‪#‎bekamsunnah‬
‪#‎love‬ ‪#‎igreview‬ ‪#‎eczema‬ ‪#‎sunnah‬ ‪#‎kualalumpur‬ ‪#‎sayajualmurah‬ ‪#‎servissayamurah‬ ‪#‎terapibekamazura‬
‪#‎resdung‬ ‪#‎kecantikansemulajadi‬ ‪#‎facialmask‬ #0189009493

bekam wanita

Print

Assalamualikum semua pembaca setia terapi bekam azura..

Insyallah pada bulan Ramadan kali ini saya membuatkan harga kekal sepanjang bulan puasa..

selama 2 bulan akan menggunakan promosi ni

Boleh follow saya di facebook bekam ke rumah @ instalgram bekam_wanita

#bekam

♡ muka jerawat
♡ muka berminyak
♡ muka gatal-gatal
♡ resdung
♡ kerap pening kepala
♡ masalah telinga berdengung
♡ jerawat bernanah
♡letih dan lesu
♡badan tidak bertenaga
♡sakit kaki nk duduk
♡sakit pinggang duduk lama
♥naikkan sri muka
♥naikkan keanjalan kulit muka
♥cerahkan mata
♥ segarkan muka
❤ segarkan badan
♥nk urut badan
@BEKAM_WANITA

Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #terapibekamazura
#resdung #kecantikansemulajadi #facialmask #0189009493

Bekam terbaik sepanjang zaman

11110980_893182020748042_1710720611635884510_n 11146496_893181804081397_7318482637688973378_n 11229695_893181660748078_6502199122826665064_n

Kursus Urutan Tradisional

kut

KUT….KUT…KUT….apa ni KUT….KUT….KUT…..KUT ni…
KURSUS
URUTAN
TRADISIONAL.
di mana???
Kolej komuniti.
Ini la rakan seperjuangan yang belajar urutan tradisonal melayu.
Pelatih kami mama Qasih baik sgt..pagi2 dh dpt text mcm ni lg semangat nk buat urutan..
Urutan tradisional yang kami belajar terdiri daripada
-urutan kaki
-urutan badan
-urutan kepala
-berlengang perut
-jamu kunyit
Insyallah next kelas lg byk yg kami akan belajar..
Bak kata perpatah..tuntut la ilmu sampai ke negeri china..
@BEKAM_WANITA
Nak sihat?
Nak cantik?
Nak segar?
Nak hilang stress?
Rehatkan badan dengan terapi bekam azura,
Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #like #follow #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #jamujelita
#jamutradisional
#bekamlintah #Bekamkerumah #bekammuslimah #bekamwanita #perapatvagina #tangas #terapibekamazura #tradisional #urutbadan

Bekam Wanita Di Gombak

53b8539d0bf41e21af8a51786265c227 Lavender-Description

Minggu lps saya bekam seorang guru di gombak.. Masalah yang di hadapi lengguh badan saya mulakan dengan urutan satu badan menggunakan aromaterapi lavender young living dan disekitar perut menggunakan aromaterapi pappermint , bersama minyak bunga matahari. Bekam di buat sebanyak 20 point di badan dan kaki..

Previous Older Entries Next Newer Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

June 2019
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930