Bantu isteri elak depresi

​Sebenarnya tak susah sangat untuk elakkan depresi seorang surirumah yang 24 jam hadap dinding rumah yang bisu dan anak yang sering menangis.

Especially kalau kau orang yang dekat dengan mereka. Suami. Kakak. Adik. Abang. Jiran.

Cukup kau bagi dia masa bersendiri tak pegang anak, tak hadap sinki dapur yang belengas, rumah sepah, bagi dia masa untuk diri sendiri. 

Kengkadang kalau dia cakap dia nak keluar kejap cari itu ini, kau kena faham yang dia cari bukan barang sangat pun tapi dia sedang cari diri dia yang hilang tenggelam dalam rutin harian. 

Kau offer untuk jaga anak dia sekejap. Untuk 1-2 jam sahaja. Kau ingat dia boleh ke keluar lama-lama tak teringat anak di rumah? 
So untuk 1-2 jam itu biar dia puas meluang masa untuk diri sendiri, melayan diri sendiri tanpa dengar tangisan anak-anak.
Kemana dia pergi itu terpulang.mungkin dia ingin ke spa untuk bermanja,mungkin ingin dapatkan rawatan urutan,mungkin beliau nk ke gym bg sihatkan badan. Mungkin pg shoping membeli barangan sendiri.

Dengan cara tu dia bukan hanya ‘heal’ diri sendiri dia juga selamatkan anak-anak daripada hadap seorang ibu yang bertukar jadi naga hanya kerana perkara kecil seperti tertumpah air. 

Ini mungkin benda remeh bagi sesetengah orang, “Elehhh alaasan je tu, dah jadi mak kena la jaga anak nak buat macam mana?”  
Sebabkan manusia macam ni la sebanyak mana ibu-ibu yang letih lelah jiwa raga mereka yang mulanya sangkakan mereka ‘supermom’ boleh buat semua benda, akhirnya collapse. 
End up dapat sakit mental. Benda ni tak jadi sehari dua, mungkin makan tahun. Tapi jika si ibu dah mula tunjuk tanda, tolong jangan ignore. Offer her a helping hand.
“Dah teruk nau aku tengok ko ni Limah, dah g la rehat aku jaga anak-anak ko kejap. Kalau ko nak keluar pun takpe aku jagakan. Have your time ok.” Offer pada limah kadang membuat ia senyun lebar.
Lagi indah andainya suami yang offer
“Letih ye sayang? Meh abang jaga bebudak ni, sayang p rehat dalam bilik, biar je la dulu dapur and rumah sepah. Nanti abang settlekan.” Atau abg dh booking tukang urut , syg rehat betulkan urat dulu

Dia dah hadap 24jam apa salahnya untuk dia ignore untuk beberapa ketika dan biar orang lain handle. 
Sebagai ibu juga perlu tahu limit jangan nak jadi supermom sangat. Accept and embrace ourselves. Is ok rasa down seketika rasa nak bersendiri seketika. 
Kalau takde orang nak tolong jagakan anak-anak cari orang yang boleh dengar apa kita nak cakap tanpa judge kita.
At the end of the day, Allah is there for us let’s strengthen our inner self dengan DOA dan SOLAT. 
Semoga Allah bantu semua ibu-ibu yang struggle setiap hari untuk ikhlas. Moga mereka yang terdekat diberi hikmah untuk meringankan ibu-ibu, bantu elak depresi.

Urutan bekam wanita 018 9009493

Advertisements

URUTAN WANITA BERGERAK

service urut badan wanita dan bekam wanita bergerak terus ke rumah anda

Kebaikan rawatan badan

  • Meningkatkan pengaliran darah
  • Memperbaiki systerm pernafasan
  • Mengurangkan kesakitan otot
  • Bantu meredakan tekanan penat berkerja
  • Bantu mengurangkan ketegangan urat

sekiranya anda mengalami sakit badan, inginkan rawatan permulihan, rawatan untuk wanita, juruurut ke rumah wanita. azura boleh ke rumah anda

servis urut dan bekam ke rumah pelanggan untuk wanita sekitar kuala lumpur dan selangor

  1. Mudah dan selamat
  2. Juru urut berpegalaman
  3. Anda tak perlu penat mencari spa
  4. Selesai rawatan boleh terus rehat
  5. Masa rawatan yang fleksible
  6. Jimat masa dan duit minyak
  7. Malah membantu anda untuk menjaga anak di rumah

 

Untuk tempahan sila whatsapp 0189009493

hanya whatsapp sahaja sy akan reply

 

Bekam wanita Bandar Tasik Selatan

Assalamualikum

Masih mencari jurubekam , urutan wanita terus ke rumah

Harini sy bekam wanita dan urut wanita ke Taman Castlefield

Selain kawasa ini saya juga boleh ke rumah sekitar tbs dan sg besi

Bekam wanita memberikan kelebihan bagi anda yang susah untuk ke pusat rawatan

Pada tahun 2018 adalah tahun ke 7 sy dalam bidang rawatan ini.

Anda boleh follow ig sy :bekam wanita @ fb :bekam wanita

018900 9493

BEKAM WANITA KE RUMAH

AZURA 2017 DES

BEKAM WANITA AMPANG

Assalamualikum perhidmatan bekam wanita terus ke rumah

Penyakit ketika meningkat usia

Assalamualikum..

Harini saya  nak ceritakan dua penyakit yang sering timbul ketika usia meningkat iaitu gout dan sakit sendi.

Gout terjadi daripada lebihan asid urik (karbon,nitrogen,oksigen, dan hidrogen yang berbentuk garam) daripada makanan yang tinggi dalam purin seperti daging merah, organ dalaman, makanan laut dan telur kuning. Apabila makanan yang di makan terlalu berlebihan badan kita akan memecahkan purin kepada asid urik sebelum disalurkan ke bahagian buah pinggang,apabila kadar asid urik terlalu tinggi dalam darah (hyperuricemia) , kristal yang tajam akan terbentuk di antara sendi-sendi terutama sendi di kaki yang akan mengakibatkan terjadinya gout.

Sakit sendi ketika meningkat usia disebabkan oleh faktor apabila tulang rawan telah haus disebabkan faktor usia menyebabkan tulang tulang bergeseran sesama sendiri, keadaan ini mengakibatkan rasa sengal2 pada tulang,bengkak, dan ketidakselesaan.Pergerakkan harian akan terbatas, adakalanya sakit sendi ini sehinggakan tidak boleh solat dalam keadaan berdiri, perlukan bantuan kerusi semasa solat,Malah sakit sendi ini juga disebabkan berat badan berlebihan.

Jadi saranan saya untuk kehidupan yang sihat, senaman sebagai tabiat harian, atau berkebun dapat membantu mensihatkan badan, bagi mengelakkan obesiti dan berikan badan kita berpeluh.. Makan makanan yang sihatkan system penhadaman dan tubuh badan, lebihkan meminum air putih.

Untuk kesihatan tradisi dianjurkan berurut bagi melancarkan dan menyedapkan system aliran darah dan saraf.

Nor Azura Idris

azura spa and wellness

0189009493

Bekam dan urut ke rumah

[ PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]
.
Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH ! )
.
===========
SERVIS URUT dan BEKAM
===========
.
Urut Badan

Urut Seri Muka

Urut Sebelum & Selepas Bersalin

Bekam wanita

Bekam wajah

Hari & Waktu Urut :
SETIAP HARI

10 Pagi

2.30 Petang

8.30 Malam
.
================================
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya
================================
.
➡ Nama : NOR AZURA IDRIS
➡ SMS/Whatsapp : 018 900 9493
.
⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR
.
Berminat Nak Urut Dan Bekam?
——————————
.
Sila buat temujanji dulu.
Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.
InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.

[ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE

NOR AZURA IDRIS

AZURA SPA AND WELLNESS

0189009493

Berbekam membantu sihatkan badan

Di Azura Spa and Wellness yang membuat rawatan bekam ke rumah mengamalkan Alatan bersih yg di strill dan dibasuh secara mengikut prosidur pembasuhan cup bekam..

Perhidmatan bekam ke rumah sekitar kuala lumpur pula dibuat ,alatan diletakkan kedalam bag khas .

Jarum rawatan bekam pakai buang setiap pelanggan.

Penggunaan antiseptik sebagai pembasmi kuman pada akhir rawatan

Untuk maklumat rawatan boleh membuat pertanyaan sila wasap saya http://wassap.me/60189009493

Bekam wanita

Tarikh bekam sunnah sudah bermula

untuk tempahan terus whatsapp sy 0189009493

review sy di ig bekam wanita

fb page bekam wanita

bekam wanita

Bekam Wajah

kou.png

BEKAM

BEKAM WAJAH ATAU DIKENALI SEBAGAI BEKAM JERAWAT
BEKAM WAJAH Di buat di sekitar kulit muka bagi mengeluarkan darah, nanah, nasi . bekam wajah boleh membantu mereka yang mempunyai masalah jerawat bernanah, jerawat pasir, jerawat batu, resdung. Selepas berbekam kesan jerawat akan mengecut, dan kering.
Bagi mereka yang mempunyai masalah yang kritikal dapatkan nasihat dokter sebelum berbekam. Bagi mereka yang mempunyai kulit terhakis , nipis tidak digalakkan berbekam. Kerana akan mengeringkan wajah anda.
Dapatkan infomasi rawatan bekam wajah di
azura spa and wellness
nor azura idris
0189009493

Bekam untuk kesihatan

KESIHATAN YANG BAIK ADALAH ANUGERAH YANG TIADA NILAI,
ANDA MAHU BADAN SENTIASA SIHAT DAN CERGAS??

#Bekamkerumah
#Bekam wanita
Rawatan bekam sunnah ke RUMAH ANDA!..lokasi KUALA LUMPUR DAN SELANGOR

→Kebersihan ketika rawatan diutamakan
→Pakej bekam harga mampu
→Bekam 1 Badan
→Rawatan bekam seri wajah @ resdung

♥Kebaikan bekam♥

💆🏻mencegah penyakit
💆🏻meringan rasa lenguh di badan
💆🏻membantu merawat sakit dan berat belikat hingga bahu
💆🏻rawatan membantu masalah kebas-kebas anggota badan
Tempah masa dan tarikh sekarang.sms atau whatsapp ke

📱0189009493

♥kesihatan juga memberikan kebahagiaan pada keluarga♥
-Azura spa and wellness-
Ig : bekam wanita
Fb: nor azura idris
Fb page :bekam wanita

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam masalah haid

14433161_1065233730180584_595074606904006821_n

 

TESTIMONI BERKESAN BEKAM MAMPU MENGATASI MASALAH SEGGUGUT BERPANJAGAN

Assalamualikum rawatan bekam dibuat oleh saya untuk sis ni berikutan masalah wanita iaitu haid tidak teratur dan segugut. rawatan dibuat kaedah bekam darah di berberapa point di belakang badan.

.

Perhidmatan bekam wanita

azura

0189009493

Cup bekam

image

Assalamualikum.. Up date new cup bekam berjenama
.
Beza cup bekam
-Cup bekam ABC /KL keluaran China
Nipis dan cepat pecah
.
-Cup Bekam Hansol keluaran Korea
-Cup bekam samora keluaran korea tetapi masuk pasaran Indonesia ditukar nama jd Samora (SM)
Beza nya dpt dilihat drpada Cop di cup.
.
Jenis cup mcm ni tahan bila jatuh,
Boleh rendam air panas
Ketahanan lama.
.
Walau dr mana dtg nya cup bekam ni proses bekam tetap sama.
Yg menjadi perbezaan harga cup abc /KL lagi murah daripada Cup dr Korea,indon .
.
Saya ada kesemua jenis cup dan kegunaan utk anda semua bergantung pada keadaan badan /tempat nk bekam.
Oleh kerana cup bekam mempunyai saiz dr besar – sekecil2 nya.
.
Untuk tempahan bekam boleh whatsapp sy di 0189009493
.
Azura
Bekam wanita
Bekam terus ke rumah anda
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam Darah Ke Rumah

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam di hari sunnah

image

Bekam wanita dihari sunnah

20..22 dan 24hb /8/2016 tarikh sunnah..jom sesiapa nk berbekam.
.
Ada yang tanya berapa point untuk sunnah berbekam,
*10 point dikatakan sunnah*
.
Boleh tidak jika saya tak nak buat 10 point dan mahu bekam overhoul.
*BOLEH tiada Masalah*
.
Bagaimana bekam jerawat perlu juga megikut tarikh sunnah?
*TiDAK perlu tunggu hari sunnah, bekam boleh dibuat pada hari biasa juga.*
.
Jika Hari sunnah adalah Waktu saya didatangi haid bolehkah saya berbekam
*BOLEH TIADA MASALAH dan TIADA DALIL yang Melarang rawatan dibuat pada hari haid cuma bagi pendapat saya sebagai jurubekam jika badan anda terlalu penat,segugut,sehingga badan menjadi sejuk,sakit elakkan berbekam. Rawatan terbaik adalah rehat dan tungku kaki sehingga perut bagi melancarkan darah di haid.*

.
Nor azura idris
Bekamwanita
Azuraspaandwellness
Mobilespabekamwanita
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Pusat bekam Ampang

image

14359357_1782084515364165_3521219170869968896_n

new image bilik bekam wanita oct 2016

image

Azura Spa and Wellness atau lebih dikenali bekam wanita menyediakan perkhidmatan bekam bagi wanita dan lelaki

Caj kami serendah Rm100 -trasport akan di caj jika ke rumah anda

☆Mempunyai persijilan bertauliah
dari sijil kemahiran tahap 3 bekam dan sijil kemahiran tahap 3 urutan tradisional
☆Perkhidmatan terus ke rumah sekitar kuala lumpur dan selangor
☆Caj murah dan servis bersih

Whatsapp pertanyaan :
0189009493 Azura
Review instagram : bekamwanita
Web,Blog
http://www.bekamrumah.wordpress.com
http://www.bekamwanita.wordpress.com

JARUM BEKAM
————-
♥Bekam menggunakan jarum bersaiz 21G untuk badan.
♥Jarum pakai buang setiap pelanggan
♥Tiada kesan parut
♥Sakit cucukan minimum
♥Bersih dan terjamin
#bekamwanitanosatumalaysia
#azuraspaandwellness
#bekamwanita
#bekam #Bekamkerumah #majalahremaja #majalahwanita #bekamestetika #hariraya #harianmetro

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Previous Older Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031