Bekam operasi cuti raya cina

Bekam wanita

Perhidmatan semasa raya cny saya tetap beroperasi seperti biasa.

Perhidmatan #bekam #bekamwanita ini akan dilakukan di rumah pelanggan.
.
Pelanggan perlu menyediakan ruang yg besar utk melakukan rawatan.
.
Boleh dilakukan sama ada di ruangtamu @ dibilik.
.
Toto @ tilam diperlukan utk baring.

#bekam #bekamsunnah #bekamwanita #azuraspaandwellness
#urut #urutwanita #urutkerumah #bekamdarah
#bekamwanitanosatumalaysia

Advertisements

Bantu isteri elak depresi

​Sebenarnya tak susah sangat untuk elakkan depresi seorang surirumah yang 24 jam hadap dinding rumah yang bisu dan anak yang sering menangis.

Especially kalau kau orang yang dekat dengan mereka. Suami. Kakak. Adik. Abang. Jiran.

Cukup kau bagi dia masa bersendiri tak pegang anak, tak hadap sinki dapur yang belengas, rumah sepah, bagi dia masa untuk diri sendiri. 

Kengkadang kalau dia cakap dia nak keluar kejap cari itu ini, kau kena faham yang dia cari bukan barang sangat pun tapi dia sedang cari diri dia yang hilang tenggelam dalam rutin harian. 

Kau offer untuk jaga anak dia sekejap. Untuk 1-2 jam sahaja. Kau ingat dia boleh ke keluar lama-lama tak teringat anak di rumah? 
So untuk 1-2 jam itu biar dia puas meluang masa untuk diri sendiri, melayan diri sendiri tanpa dengar tangisan anak-anak.
Kemana dia pergi itu terpulang.mungkin dia ingin ke spa untuk bermanja,mungkin ingin dapatkan rawatan urutan,mungkin beliau nk ke gym bg sihatkan badan. Mungkin pg shoping membeli barangan sendiri.

Dengan cara tu dia bukan hanya ‘heal’ diri sendiri dia juga selamatkan anak-anak daripada hadap seorang ibu yang bertukar jadi naga hanya kerana perkara kecil seperti tertumpah air. 

Ini mungkin benda remeh bagi sesetengah orang, “Elehhh alaasan je tu, dah jadi mak kena la jaga anak nak buat macam mana?”  
Sebabkan manusia macam ni la sebanyak mana ibu-ibu yang letih lelah jiwa raga mereka yang mulanya sangkakan mereka ‘supermom’ boleh buat semua benda, akhirnya collapse. 
End up dapat sakit mental. Benda ni tak jadi sehari dua, mungkin makan tahun. Tapi jika si ibu dah mula tunjuk tanda, tolong jangan ignore. Offer her a helping hand.
“Dah teruk nau aku tengok ko ni Limah, dah g la rehat aku jaga anak-anak ko kejap. Kalau ko nak keluar pun takpe aku jagakan. Have your time ok.” Offer pada limah kadang membuat ia senyun lebar.
Lagi indah andainya suami yang offer
“Letih ye sayang? Meh abang jaga bebudak ni, sayang p rehat dalam bilik, biar je la dulu dapur and rumah sepah. Nanti abang settlekan.” Atau abg dh booking tukang urut , syg rehat betulkan urat dulu

Dia dah hadap 24jam apa salahnya untuk dia ignore untuk beberapa ketika dan biar orang lain handle. 
Sebagai ibu juga perlu tahu limit jangan nak jadi supermom sangat. Accept and embrace ourselves. Is ok rasa down seketika rasa nak bersendiri seketika. 
Kalau takde orang nak tolong jagakan anak-anak cari orang yang boleh dengar apa kita nak cakap tanpa judge kita.
At the end of the day, Allah is there for us let’s strengthen our inner self dengan DOA dan SOLAT. 
Semoga Allah bantu semua ibu-ibu yang struggle setiap hari untuk ikhlas. Moga mereka yang terdekat diberi hikmah untuk meringankan ibu-ibu, bantu elak depresi.

Urutan bekam wanita 018 9009493

Bekam wanita Bandar Tasik Selatan

Assalamualikum

Masih mencari jurubekam , urutan wanita terus ke rumah

Harini sy bekam wanita dan urut wanita ke Taman Castlefield

Selain kawasa ini saya juga boleh ke rumah sekitar tbs dan sg besi

Bekam wanita memberikan kelebihan bagi anda yang susah untuk ke pusat rawatan

Pada tahun 2018 adalah tahun ke 7 sy dalam bidang rawatan ini.

Anda boleh follow ig sy :bekam wanita @ fb :bekam wanita

018900 9493

Bekam dan urut ke rumah

[ PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]
.
Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH ! )
.
===========
SERVIS URUT dan BEKAM
===========
.
Urut Badan

Urut Seri Muka

Urut Sebelum & Selepas Bersalin

Bekam wanita

Bekam wajah

Hari & Waktu Urut :
SETIAP HARI

10 Pagi

2.30 Petang

8.30 Malam
.
================================
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya
================================
.
➡ Nama : NOR AZURA IDRIS
➡ SMS/Whatsapp : 018 900 9493
.
⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR
.
Berminat Nak Urut Dan Bekam?
——————————
.
Sila buat temujanji dulu.
Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.
InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.

[ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE

NOR AZURA IDRIS

AZURA SPA AND WELLNESS

0189009493

Cup bekam

image

Assalamualikum.. Up date new cup bekam berjenama
.
Beza cup bekam
-Cup bekam ABC /KL keluaran China
Nipis dan cepat pecah
.
-Cup Bekam Hansol keluaran Korea
-Cup bekam samora keluaran korea tetapi masuk pasaran Indonesia ditukar nama jd Samora (SM)
Beza nya dpt dilihat drpada Cop di cup.
.
Jenis cup mcm ni tahan bila jatuh,
Boleh rendam air panas
Ketahanan lama.
.
Walau dr mana dtg nya cup bekam ni proses bekam tetap sama.
Yg menjadi perbezaan harga cup abc /KL lagi murah daripada Cup dr Korea,indon .
.
Saya ada kesemua jenis cup dan kegunaan utk anda semua bergantung pada keadaan badan /tempat nk bekam.
Oleh kerana cup bekam mempunyai saiz dr besar – sekecil2 nya.
.
Untuk tempahan bekam boleh whatsapp sy di 0189009493
.
Azura
Bekam wanita
Bekam terus ke rumah anda
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Pusat bekam Ampang

image

14359357_1782084515364165_3521219170869968896_n

new image bilik bekam wanita oct 2016

image

Azura Spa and Wellness atau lebih dikenali bekam wanita menyediakan perkhidmatan bekam bagi wanita dan lelaki

Caj kami serendah Rm100 -trasport akan di caj jika ke rumah anda

☆Mempunyai persijilan bertauliah
dari sijil kemahiran tahap 3 bekam dan sijil kemahiran tahap 3 urutan tradisional
☆Perkhidmatan terus ke rumah sekitar kuala lumpur dan selangor
☆Caj murah dan servis bersih

Whatsapp pertanyaan :
0189009493 Azura
Review instagram : bekamwanita
Web,Blog
http://www.bekamrumah.wordpress.com
http://www.bekamwanita.wordpress.com

JARUM BEKAM
————-
♥Bekam menggunakan jarum bersaiz 21G untuk badan.
♥Jarum pakai buang setiap pelanggan
♥Tiada kesan parut
♥Sakit cucukan minimum
♥Bersih dan terjamin
#bekamwanitanosatumalaysia
#azuraspaandwellness
#bekamwanita
#bekam #Bekamkerumah #majalahremaja #majalahwanita #bekamestetika #hariraya #harianmetro

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Interview kursus gunting rambut

image

image

Bersama kak aida bekam wanita pulau pinang yg hadir bersama interview

Assalamualikum, Harini sy pg interview untuk kursus gunting rambut dan peruntukan alatan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur #dbkl & Kementerian Wilayah Persekutuan WP .
.
Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar , peruntukan untuk kursus gunting rambut dibawah tajuk 1Parlimen 1Kemahiran dibuat di Jemari Spa Studio Sri Rampai. .
Jika terpilih saya akan belajar gunting rambut selama 7hari dan mendapat tajaan alatan.
.
Doakan saya untuk memberikan servis terbaik untuk muslimah.
.
#azuraspaandwellness #bekammurah #bekamwanitanosatumalaysia #bekam #guntingrambut #free #majalahpama #majalahremaja #tv3 #tv7 #astro  #bekamwanita

image

Untuk rawatan bekam ke rumah boleh review ig :bekamwanita @ fb page : bekam wanita, harga rawatan serendah 100ringgit unlimited cup .

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam

image

BEKAM

Tidak boleh megambil gambar ini untuk marketing pihak individu perniagaan @ kegunaan sendiri.Hak milik AZURA SPA AND WELLNESS.

.
Azura spa and wellness menyediakan rawatan bekam ,urutan & penjagaan berpatang.
Untuk Bulan Ramadhan 2016 rawatan bekam dilakukan seperti biasa. Dari 10pg- 10mlm
.
Spa terletak di pandan mewah.
Rawatan ke rumah pelanggan juga di sediakan.
Cas bagi rawatan dari Rm100 unlimitedcup bekam , dan 120-150 ke rumah pelanggan bergantung pada jarak dan tol.
.
Azura spa and wellness juga menyediakan hidmat bekam lelaki dia spa.
.
Tempahan awal amat di alu-alukan
.
Anda juga boleh melihat instalgram
@bekamwanita untuk info lanjut @ hubungi 0189009493 untuk pertanyaan

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam wajah

image

Bekam wajah untuk masalah jerawat , bekam jerawat

Rawatan bekam wajah adik rehanna di taman sharmilin cherass
.
Megalami masalah jerawat bernanah dan bernasi .
Sudah mendapat rawatan hospital tetapi tiada perubahan. Memcari iktiar membuat bekam supaya nanah dan jerawat dapat di keluarkan.
Proses di lakukan beberapakali bekam wajah .
.
Jika anda mempunyai masalah jerawat ,resdung boleh mencuba bekam wajah.
.
Rawatan bekam di kL dan selangor
.
0189009493 azura
Ig :bekam wanita

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Rawatan segugut

tumblr_n05t5o8kgO1sff0vqo1_1280Segugut dikalangan wanita adalah perkara biasa sebelum kedatangan haid “period” . Segugut yang teruk akan mengakibatkan wanita mengalami sakit sehinggakan tidak boleh melakukan aktiviti harian. Segugut yang disebabkan oleh hormon prostaglandin  yang menyebabkan pengecutan rahim kuat.Kebiasaan wanita akan megalami segugut pada hari pertama kedatangan haid.

wanita yang akan megalami hari period akan megalami segugut dan PMS dimana kesemua sifat tubuh badan asli akan bertukar, keadaan ini biasa terjadi seminggu lebih awal sebelum haid dimana seseorang wanita cenderung dengan sifat ingin makan banyak,makanan manisan , penurunan kemeseraan, emosi tergangu, Marah tiada punca. keadaan ini berlanjutan sehingga pertengahan haid dan akan kembali normal selepas haid habis.

e710550c3fb9654384fc8e214fdb53de copysugugut boleh di elakan dengan permakanan yang sihat, malah dengan melakukan senama sekitar perut digalakan.

Untuk rawatan tradisional dan sunnah saya cadangkan anda mulakan dengan rawatan Bertungku , Bertangas , Urutan Badan , refleksologi dan bekam.

Bertungku – manfaat pada rahim meperbetulkan rahim dan memecahkan darah ketul.

Bertangas – melancarkan aliran darah supaya dapat dikeluarkan, malah mengelakkan jangkitan kuman, merapatkan rahim

Urutan badan – melanjarkan keseluruhan aliran darah, membuang angin, mehilangkan stress dan kepenatan

Refleksologi – Bahagian kaki adalah kumpulan semua organ dalaman . dimana dengan melakukan urutan kaki boleh memperbaiki system dalaman seseorang.

Bekam- mengeluarkan darah bermasalah pada tubuh badan selain di dalam rahim, membuatkan badan ringan.

Jika anda mengalami masalah ini saranan saya rawatan di buat seminggu lebih awal sebelum period

dan hari ke 4 haid boleh membuat urutan badan dan urutan perut hingga rahim bagi mengeluarkan sisa baki darah yang berada di dinding rahim.

Rawatan ke rumah boleh di tempah awal kerana saya perlukan penyediaan bahan seperti herba.

Nor azura 018-9009493

Perlukah wanita berbekam

Perlukah wanita berbekam sedangkan wanita sudah mengeluarkan darah kotor pada setiap bulan contoh kitaran haid 28hari.

sudah memadai haid yang datang megeluarkan darah yang kotor.

physiology-menstruationHaid berlaku akibat telur yang dilepaskan ke dinding tidak berlaku persenyawaan. dinding akan bertindak balas dengan membuang telur, dinding akan merosot , megecut menjadi darah keadaan ini dikeluarkan melalui faraj yang biasa dipangil “period” “haid” “darah uzur” .

Proses haid hanya berlaku di dalam bahagian rahim, pembuangan darah dan telur mati yang tidak disenyawakan berlaku didalam kitaran 28 hari.

Keadaan ini membuatkan BUKAN SEMUA DARAH KOTOR dikeluarkan. Kaedah bekam pula mebuangkan darah yang terdapat disekitar kulit badan wanita.

Wanita perlu membuat bekam seperti mana yang di sarankan seperti 3bulan sekali. malah dengan berbekam manfaat yang dapat lebih untuk kebaikan badan.

PicsArt_1435111516113wpid-img_20150702_201010.jpg

wpid-img_20150623_104054.jpg PicsArt_1433290936939

[RM100] RAWATAN BEKAM

rayaRawatan bekam ke rumah masih menggunakan promosi ramadan 2015 sehingga minggu hadapan . Bagi mereka yang inginkan rawatan bekam boleh membuat temujanji awal dengan azura 018-9009493.

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

June 2019
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930