Bantu isteri elak depresi

​Sebenarnya tak susah sangat untuk elakkan depresi seorang surirumah yang 24 jam hadap dinding rumah yang bisu dan anak yang sering menangis.

Especially kalau kau orang yang dekat dengan mereka. Suami. Kakak. Adik. Abang. Jiran.

Cukup kau bagi dia masa bersendiri tak pegang anak, tak hadap sinki dapur yang belengas, rumah sepah, bagi dia masa untuk diri sendiri. 

Kengkadang kalau dia cakap dia nak keluar kejap cari itu ini, kau kena faham yang dia cari bukan barang sangat pun tapi dia sedang cari diri dia yang hilang tenggelam dalam rutin harian. 

Kau offer untuk jaga anak dia sekejap. Untuk 1-2 jam sahaja. Kau ingat dia boleh ke keluar lama-lama tak teringat anak di rumah? 
So untuk 1-2 jam itu biar dia puas meluang masa untuk diri sendiri, melayan diri sendiri tanpa dengar tangisan anak-anak.
Kemana dia pergi itu terpulang.mungkin dia ingin ke spa untuk bermanja,mungkin ingin dapatkan rawatan urutan,mungkin beliau nk ke gym bg sihatkan badan. Mungkin pg shoping membeli barangan sendiri.

Dengan cara tu dia bukan hanya ‘heal’ diri sendiri dia juga selamatkan anak-anak daripada hadap seorang ibu yang bertukar jadi naga hanya kerana perkara kecil seperti tertumpah air. 

Ini mungkin benda remeh bagi sesetengah orang, “Elehhh alaasan je tu, dah jadi mak kena la jaga anak nak buat macam mana?”  
Sebabkan manusia macam ni la sebanyak mana ibu-ibu yang letih lelah jiwa raga mereka yang mulanya sangkakan mereka ‘supermom’ boleh buat semua benda, akhirnya collapse. 
End up dapat sakit mental. Benda ni tak jadi sehari dua, mungkin makan tahun. Tapi jika si ibu dah mula tunjuk tanda, tolong jangan ignore. Offer her a helping hand.
“Dah teruk nau aku tengok ko ni Limah, dah g la rehat aku jaga anak-anak ko kejap. Kalau ko nak keluar pun takpe aku jagakan. Have your time ok.” Offer pada limah kadang membuat ia senyun lebar.
Lagi indah andainya suami yang offer
“Letih ye sayang? Meh abang jaga bebudak ni, sayang p rehat dalam bilik, biar je la dulu dapur and rumah sepah. Nanti abang settlekan.” Atau abg dh booking tukang urut , syg rehat betulkan urat dulu

Dia dah hadap 24jam apa salahnya untuk dia ignore untuk beberapa ketika dan biar orang lain handle. 
Sebagai ibu juga perlu tahu limit jangan nak jadi supermom sangat. Accept and embrace ourselves. Is ok rasa down seketika rasa nak bersendiri seketika. 
Kalau takde orang nak tolong jagakan anak-anak cari orang yang boleh dengar apa kita nak cakap tanpa judge kita.
At the end of the day, Allah is there for us let’s strengthen our inner self dengan DOA dan SOLAT. 
Semoga Allah bantu semua ibu-ibu yang struggle setiap hari untuk ikhlas. Moga mereka yang terdekat diberi hikmah untuk meringankan ibu-ibu, bantu elak depresi.

Urutan bekam wanita 018 9009493

Advertisements

Bekam wanita Bandar Tasik Selatan

Assalamualikum

Masih mencari jurubekam , urutan wanita terus ke rumah

Harini sy bekam wanita dan urut wanita ke Taman Castlefield

Selain kawasa ini saya juga boleh ke rumah sekitar tbs dan sg besi

Bekam wanita memberikan kelebihan bagi anda yang susah untuk ke pusat rawatan

Pada tahun 2018 adalah tahun ke 7 sy dalam bidang rawatan ini.

Anda boleh follow ig sy :bekam wanita @ fb :bekam wanita

018900 9493

Bekam 2018 tarikh sunnah

Selamat Tahun baru kepada semua pelanggan Azura Spa and Wellness diucapkan moga sentiasa sihat dan ceria selalu

Untuk maklumat rawatan bekam wanita azura terus ke rumah anda mengikut destinasi kediaman dgn *harga rawatan masih sama seperti tahun-tahun lepas*

Tiada kenaikkan harga bagi setiap rawatan yang ditawarkan

Harga Rawatan Seperti

👉🏻 *Bekam* *unlimited* *cup*
💰Rm100 seorang
_mengambil tekanan darah_
_Asas rawatan bekam angin+bekam darah +freeAddoncuppingbergantungpadakondisibadan_

👉🏻Urutan 1 badan
💰RM 100
_1jam -1jam 30minit_
_Bergantung pd urat, Angin dan saiz badan_

👉🏻Urut dan Bekam super hot servis
💰Rm160

👉🏻Urut berlulur
💰Rm130
_tak menggunakan minyak digantikan dgn lulur wangi_

👉🏻Urut menggunakan lulur + bekam unlimited cup
💰Rm 170

Trasport caj bergantung pada kawasan mengikut km dan tol

Terima kasih kerana memilih rawatan dengan sy Azura.
.
Hari sunnah berbekam pada 5/7/9 bulan satu kini kembali lagi untuk tempahan boleh Whatsapp sy di
018 900 9493
018 900 9493
018 900 9493
Call sy kurang jawab kerana urusan melalui hidmat pesanan Sms / whatsapp sahaja.

Sunnah bekam

Assalamualikum
.
Hari sunnah berbekam kini kembali lagi.
.
Tarikh Sunnah Berbekam
6.12.2017 (rabu)
8.12 2017 (jumaat)
10.12.2017 (Ahad)
.
Antara promosi

💕Bekam unlimited cup + Normal Facial wajah + urutan sengkak wajah+ termasuk caj trasport Rm180 (Promosi hanya sah pada Desember 2017)
.
💆Harga bekam normal unlimitedcup Rm100
Caj mengikut kawasan kediaman.

0189009493
Nor Azura Idris
Intagram :bekam wanita

Bekam dan urut ke rumah

[ PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]
.
Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH ! )
.
===========
SERVIS URUT dan BEKAM
===========
.
Urut Badan

Urut Seri Muka

Urut Sebelum & Selepas Bersalin

Bekam wanita

Bekam wajah

Hari & Waktu Urut :
SETIAP HARI

10 Pagi

2.30 Petang

8.30 Malam
.
================================
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya
================================
.
➡ Nama : NOR AZURA IDRIS
➡ SMS/Whatsapp : 018 900 9493
.
⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR
.
Berminat Nak Urut Dan Bekam?
——————————
.
Sila buat temujanji dulu.
Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.
InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.

[ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE

NOR AZURA IDRIS

AZURA SPA AND WELLNESS

0189009493

Berbekam membantu sihatkan badan

Di Azura Spa and Wellness yang membuat rawatan bekam ke rumah mengamalkan Alatan bersih yg di strill dan dibasuh secara mengikut prosidur pembasuhan cup bekam..

Perhidmatan bekam ke rumah sekitar kuala lumpur pula dibuat ,alatan diletakkan kedalam bag khas .

Jarum rawatan bekam pakai buang setiap pelanggan.

Penggunaan antiseptik sebagai pembasmi kuman pada akhir rawatan

Untuk maklumat rawatan boleh membuat pertanyaan sila wasap saya http://wassap.me/60189009493

Bekam ke rumah

Bekam

Persediaan bekam ke rumah biasanya sy akan membawa bag rawatan seperti di dalam gambar.

Rawatan bekam ke rumah ini banyak mendapat permintaan wanita

Malah selain bekam, urutan juga mendapat permintaan.

Bayangkan seharian penat dgn aktiviti kerja & keluarga .tiada masa untuk ke spa ,perhidmatan bergini memberikan perluang pada wanita untuk menjaga kesehatan badan dengan melakukan rawatan di rumah

Di Azura Spa And Wellnes home care service turut menyediakan rawatan seperti

Urut wanita

Penjagaan berpantang

Bekam wanita

Facial

Bertungku

Lulu wangi badan

Mandi bunga

Rawatan ini dibuat di rumah pelanggan jadi anda tak perlu berpenat ke pusat rawatan atau spa.

Apa yang perlu anda lakukan hanya whatsapp ke 0189009493 azura untuk tempahan.

Fokus perhidmatan bagi Bekam wanita.


Saya Nor Azura idris membuat bekam wanita , bekam perempuan.

Perhidmatan Bekam Wanita ini di buat sekitar kuala lumpur dan selangor. Pusat bekam sy di Ampang.

.

Jika anda ingin review folio perniagaan sy dan aktiviti boleh lihat di insta : Bekam Wanita , fb page: bekam wanita .

Segala pertanyaan rawatan bekam wanita blh berhubung di talian 0189009493 Azura.

Bekam sunnah

#azuraspaandwellness

#bekamwanitanosatumalaysia

#bekam #bekamwanita #bekamkerumah ​

PUSAT BEKAM AMPANG 0189009493

Bekam

Rawatan bekam bagi wanita


Rawatan bekam wanita, bekam wanita, pusat bekam, bekam darah, bekam, bekam jerawat, bekam wajah, bekam basah.

Assalamualikum perhidmatan di atas saya buat bekam ampang pandan mewah , pusat bekam berhadapan Hospital Ampang, rawatan hendaklah buat tempahan, malah saya juga buat bekam ke rumah

.

nor azura idris

ig:bekam wanita

0189009493

Urut dan bekam wanita

Bekam

Bekam darah bekam wanita


Azura Spa And Wellness membuat hidmat perunding kesihatan dan rawatan dengan kaedah bekam dan urutan . Rawatan bekam terkenal di kuala lumpur dari 2011 sehingga sehingga kini. Pada 2016 ,perhidmatan ini di temuramah oleh harian metro , terdapat dua tajuk yang ditemuramah dan disiarkan pada 22 ogos & 28 november iaitu “alternatif rawatan kecantikan wanita” dan “bekam wajah”
Terdapat dua pilihan rawatan samaada rawatan ke rumah pelanggan atau ke home spa bekam wanita di Pandan Mewah Ampang.
Jurubekam bernama Nor Azura Idris mempunyai persijilan rawatan bekam dari berberapa pusat bekam dan mempunyai persijilan dari Sijil kemahiran Malaysia Tahap 3 bekam angin dan Urut terapi.

Perniagaan berdaftar SSM

Mempunyai Sijil Pengamal Rawatan 

Sedang belajar untuk menjadi pegawai penilai di akedemik latihan ciast

Membuat kursus urutan

Consultan kehamilan dalam rawatan tradisional
Review instagram: Bekamwanita

http://www.bekamrumah.wordpress.com

http://www.makbidan.wordpress.com
Nor Azura Idris

018 900 9493

Bekam untuk kesihatan

KESIHATAN YANG BAIK ADALAH ANUGERAH YANG TIADA NILAI,
ANDA MAHU BADAN SENTIASA SIHAT DAN CERGAS??

#Bekamkerumah
#Bekam wanita
Rawatan bekam sunnah ke RUMAH ANDA!..lokasi KUALA LUMPUR DAN SELANGOR

→Kebersihan ketika rawatan diutamakan
→Pakej bekam harga mampu
→Bekam 1 Badan
→Rawatan bekam seri wajah @ resdung

♥Kebaikan bekam♥

💆🏻mencegah penyakit
💆🏻meringan rasa lenguh di badan
💆🏻membantu merawat sakit dan berat belikat hingga bahu
💆🏻rawatan membantu masalah kebas-kebas anggota badan
Tempah masa dan tarikh sekarang.sms atau whatsapp ke

📱0189009493

♥kesihatan juga memberikan kebahagiaan pada keluarga♥
-Azura spa and wellness-
Ig : bekam wanita
Fb: nor azura idris
Fb page :bekam wanita

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Cup bekam

image

Assalamualikum.. Up date new cup bekam berjenama
.
Beza cup bekam
-Cup bekam ABC /KL keluaran China
Nipis dan cepat pecah
.
-Cup Bekam Hansol keluaran Korea
-Cup bekam samora keluaran korea tetapi masuk pasaran Indonesia ditukar nama jd Samora (SM)
Beza nya dpt dilihat drpada Cop di cup.
.
Jenis cup mcm ni tahan bila jatuh,
Boleh rendam air panas
Ketahanan lama.
.
Walau dr mana dtg nya cup bekam ni proses bekam tetap sama.
Yg menjadi perbezaan harga cup abc /KL lagi murah daripada Cup dr Korea,indon .
.
Saya ada kesemua jenis cup dan kegunaan utk anda semua bergantung pada keadaan badan /tempat nk bekam.
Oleh kerana cup bekam mempunyai saiz dr besar – sekecil2 nya.
.
Untuk tempahan bekam boleh whatsapp sy di 0189009493
.
Azura
Bekam wanita
Bekam terus ke rumah anda
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam Darah Ke Rumah

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam di hari sunnah

image

Bekam wanita dihari sunnah

20..22 dan 24hb /8/2016 tarikh sunnah..jom sesiapa nk berbekam.
.
Ada yang tanya berapa point untuk sunnah berbekam,
*10 point dikatakan sunnah*
.
Boleh tidak jika saya tak nak buat 10 point dan mahu bekam overhoul.
*BOLEH tiada Masalah*
.
Bagaimana bekam jerawat perlu juga megikut tarikh sunnah?
*TiDAK perlu tunggu hari sunnah, bekam boleh dibuat pada hari biasa juga.*
.
Jika Hari sunnah adalah Waktu saya didatangi haid bolehkah saya berbekam
*BOLEH TIADA MASALAH dan TIADA DALIL yang Melarang rawatan dibuat pada hari haid cuma bagi pendapat saya sebagai jurubekam jika badan anda terlalu penat,segugut,sehingga badan menjadi sejuk,sakit elakkan berbekam. Rawatan terbaik adalah rehat dan tungku kaki sehingga perut bagi melancarkan darah di haid.*

.
Nor azura idris
Bekamwanita
Azuraspaandwellness
Mobilespabekamwanita
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Previous Older Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

August 2018
M T W T F S S
« Jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031