Bantu isteri elak depresi

​Sebenarnya tak susah sangat untuk elakkan depresi seorang surirumah yang 24 jam hadap dinding rumah yang bisu dan anak yang sering menangis.

Especially kalau kau orang yang dekat dengan mereka. Suami. Kakak. Adik. Abang. Jiran.

Cukup kau bagi dia masa bersendiri tak pegang anak, tak hadap sinki dapur yang belengas, rumah sepah, bagi dia masa untuk diri sendiri. 

Kengkadang kalau dia cakap dia nak keluar kejap cari itu ini, kau kena faham yang dia cari bukan barang sangat pun tapi dia sedang cari diri dia yang hilang tenggelam dalam rutin harian. 

Kau offer untuk jaga anak dia sekejap. Untuk 1-2 jam sahaja. Kau ingat dia boleh ke keluar lama-lama tak teringat anak di rumah? 
So untuk 1-2 jam itu biar dia puas meluang masa untuk diri sendiri, melayan diri sendiri tanpa dengar tangisan anak-anak.
Kemana dia pergi itu terpulang.mungkin dia ingin ke spa untuk bermanja,mungkin ingin dapatkan rawatan urutan,mungkin beliau nk ke gym bg sihatkan badan. Mungkin pg shoping membeli barangan sendiri.

Dengan cara tu dia bukan hanya ‘heal’ diri sendiri dia juga selamatkan anak-anak daripada hadap seorang ibu yang bertukar jadi naga hanya kerana perkara kecil seperti tertumpah air. 

Ini mungkin benda remeh bagi sesetengah orang, “Elehhh alaasan je tu, dah jadi mak kena la jaga anak nak buat macam mana?”  
Sebabkan manusia macam ni la sebanyak mana ibu-ibu yang letih lelah jiwa raga mereka yang mulanya sangkakan mereka ‘supermom’ boleh buat semua benda, akhirnya collapse. 
End up dapat sakit mental. Benda ni tak jadi sehari dua, mungkin makan tahun. Tapi jika si ibu dah mula tunjuk tanda, tolong jangan ignore. Offer her a helping hand.
“Dah teruk nau aku tengok ko ni Limah, dah g la rehat aku jaga anak-anak ko kejap. Kalau ko nak keluar pun takpe aku jagakan. Have your time ok.” Offer pada limah kadang membuat ia senyun lebar.
Lagi indah andainya suami yang offer
“Letih ye sayang? Meh abang jaga bebudak ni, sayang p rehat dalam bilik, biar je la dulu dapur and rumah sepah. Nanti abang settlekan.” Atau abg dh booking tukang urut , syg rehat betulkan urat dulu

Dia dah hadap 24jam apa salahnya untuk dia ignore untuk beberapa ketika dan biar orang lain handle. 
Sebagai ibu juga perlu tahu limit jangan nak jadi supermom sangat. Accept and embrace ourselves. Is ok rasa down seketika rasa nak bersendiri seketika. 
Kalau takde orang nak tolong jagakan anak-anak cari orang yang boleh dengar apa kita nak cakap tanpa judge kita.
At the end of the day, Allah is there for us let’s strengthen our inner self dengan DOA dan SOLAT. 
Semoga Allah bantu semua ibu-ibu yang struggle setiap hari untuk ikhlas. Moga mereka yang terdekat diberi hikmah untuk meringankan ibu-ibu, bantu elak depresi.

Urutan bekam wanita 018 9009493

Advertisements

Hari sunnah berbekam

Assalamualikum
Selamat pagi dan tengah hari.
.
Moga pelanggan bekam wanita azura sentiasa sihat.

Untuk maklumat tarikh sunnah berbekam bulan ini pada.

4/4/2018
6/4/2018
8/4/2018

Berkemungkinan pada 8.4.2018 sy x membuat rawatan bekam kerana ada program di luar KL.
.
Jadinya, ambil masa yg ada rebut perluang dgn tarikh yg ada minggu ni sehingga jumaat.

Terima kasih semua
😘😘😘😘😘😘😘

Azura 018 900 9493

Interview bekam wanita

Saya Nur Adriana, pelajar tingkatan 6 Smk Puterijaya, kl. Saya ada buat kajian berkaitan rawatan bekam. Blh sy interview akk..

Of coz boleh..

Job done harini sedikit info rawatan bekam utk adik ni sebagai panduan
.
Moga lulus STPM tahun ni.
.
Terima kasih sbb sudi interview hakak yg tak seberapa pandai ni.
.
Nor Azura Idris
Azura Spa And Wellness

Urut berlulur dan tungku tuaman

#tungku #tuaman #lulur

Urutan berlulur badan
Tungku tuaman 1 badan
.
Kali ini pelanggan meminta untuk melebihkan waktu tungku di bahagian
Bahu dan perut
.
Oleh kerana penat melakukan kerja di pejabat, pelanggan mempunyai masalah ” cepat kebas pada pergelangan tangan sehingga siku”

Sy suggestkan supaya melakukan senaman pergerakan tangan dan jari supaya alairan darah pada system tangan berjalan dgn lancar.
.
Faktor kebas ini mungkin di sebabkan juga oleh saraf tersepit/terhimpit/tertekan apabila tangan sentiasa berada di atas meja kerana menaip keybord & pergerakan hanya menggunakan mouse.

Nor Azura Idris
Azura spa And Wellness
018 900 9493

Promosi masih berlangsung

Facial wajah normal

.

Facial biasa sahaja ,deep clensing

Urutan di bahu

Totok wajah

Urut kepala

.

Ketiga urutan ini membantu masalah kerap sakit kepala , migrin.

Facial wajah ini termasuk

Mencuci muka

Scrub wajah

Masker wajah

.

Tempahan rawatan

018 9009493

Promosi lulur badan

Urut badan menggunakan lulur

Tak menggunakan minyak urut.

Lulur badan mampu mencerah kan kulit .

Membuang daki kotoran pada permukaan kulit

.

Melembut kan kulit

Mewangikan kulit

Faktor diatas disebab kan oleh

Lulur yang digunakan kaya dgn pelembab ,wangi asli,mempunyai bijian halus.

Pakej sah sehingg 30mac 2018

Nor Azura Idris

Azura Spa And Wellness

Bekam wanita Ampang

Harini sy ke condo Elements Ampang bagi membuat

Urutan

Dan

Bekam badan

.

Pelanggan kalini dr Russia yg baru sampai di Malaysia.

Ingin mencuba bekam. Teruja betul sis tu.

.

Bertukar cerita kehidupan.

Sambil membuat rawatan bekam

.

Nor Azura Idris

018 900 9493

Urutan wajah

Kelebihan urut wajah

Untuk mereka yg tidak mempunyai jerawat di wajah yg aktif sahaja urutan wajah dibuat.
.
Mereka yg memilih berurut dengan saya.
Sy akan mulakan urutan di wajah tengkuk dan kepala.
.
Selepas itu baru urutan tradisional badan di buat dr kaki
.
Contoh sy akan mulakan

Urut terlentang
Urut dada -atas bahu-wajah – kepala
Urut kaki – betis-peha-tangan sebelah kiri
Urut kaki-betis-peha-perut-tangan kanan

Urut meniarap ke berlakang
Urut kaki – betis-peha-pinggang-badan-ketiak-tangan kiri
Urut kaki-betis-peha-pinggang – badan-ketiak-tangan. Kanan

Urut dlm keadaan duduk
pinggang – bahu-kepala atau
Pinggang – bahu- ketiak- kepala

.
Kelebihan urut wajah
.
Melancarkan aliran darah
Membuatkan kulit pipi lagi anjal
Membantu menghilangkan sakit kepala
Merawat dan melembutkan urat tengkuk
Memicit urat di atas bahu memberikan rasa ringan bebanan stress
Mencerahkan dan merehatkan mata
Memberikan rangsangan pada telinga untuk pendegaran .
Urutan pada kening sangat2 membantu
bagi meringankan masalah sakit kepala.

Nor Azura idris
Azura spa and wellness
0189009493

Urut dan bekam

PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]
.
Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH )
.
===========
SERVIS URUT dan BEKAM
===========
.
Urut Badan

Urut Seri Muka

Urut Sebelum & Selepas Bersalin

Bekam wanita

Bekam wajah

Hari & Waktu Urut :
SETIAP HARI

10 Pagi

2.30 Petang

8.30 Malam
.
================================
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya
================================
.
Nama : NOR AZURA IDRIS
SMS/Whatsapp : 018 900 9493
.
⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR
.
Berminat Nak Urut Dan Bekam?
——————————
.
Sila buat temujanji dulu.
Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.
InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.

[ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE

NOR AZURA IDRIS

AZURA SPA AND WELLNESS

0189009493

Elakkan makan nasi sebelum bekam

Berbekam dalam keadaan kosong perut lebih elok untuk pengeluaran darah yang bertoksid kerana proses penghadaman di dalam perot tidak berlaku, keadaan ini membuatkan tubuh badan anda berada didalam rehat. Jika berbekam dalam keadaan kekenyangan sistem organ penghadaman sedang bekerja keras, darah yang disedut hanya mewakili separuh sahaja.Disarankan tidak mengambil makanan berat seperti nasi berlauk dan minuman manis sejam sebelum bekam.

Rawatan bekam jerawat

Assalamualikum.
Rawatan bekam Harini bermula jam
10 pagi
2ptg
8mlm
.
Untuk bekam wajah puan / cik perlu menghantar gambar keadaan wajah untuk saya mengenalpasti keadaan wajah & rawatan yang sesuai.

Bekam wajah sememangnya elok untuk mereka yang mempunyai jerawat bernanah.
Bekam perlu dibuat dalam 3 kali rawatan bagi mendapatkan kesan yang betul2 kering .
Wajah selepas berbekam tidak dibenarkan memakai make up.
.
Pertanyaan lanjut boleh hubungi
Azura
0189009493

Bersama kak marlina bekam pro

En Zahrin , kak nita dr opah nita & Pn aida (ajk it persatuan Perhijam )

Ustaz Din pengamal perubatan Melayu tradisional dan rawatan islam.

Dr Harun Mat Piah

Seminar Akta Perubatan Tradisional dan compimentari Malaysia & marhabah gaya hidup sihat 2018
.
Membincangkan akta perawatan dr kementerian kesihatan Malaysia
.
Terdapat garis panduan baru mengenai perubatan tradisional yg perlu di patuhi oleh pengamal perubatan Malaysia xkira bangsa apa dan rawatan apa.
.
.
Marhabah gaya hidup sihat,memperkenalkan ilmuan pengkaji kitab-kitab perubatan Malayu lama ..Memperkenalkan berberapa buah buku untuk rujukan pengamal dlm bidang perawatan dahulu dan sunnah.

Tajuk: kitab tib sebagai wadah ilmu dan Amalan perubatan melayu
Penceramah: Dr Harun Mat Piah

Dan

tuan syekh Pengerusi
Pusat perubatan Qalam laduni

.
Nor Azura idris
Azura spa and wellness
018 900 9493
#urut #bekam #facial #spa
#bekamwanita #bekamkerumah

Klinik Dokter Wanita Ampang

Soalan2 famous mengenai klinik iltizam

Klinik ada cawangan di tempat lain tak?
-Tiada. inshaAllah bakal menyusul nanti

Sini cek ibu mengandung je ke?
– kami menawarkan perawatan pesakit luar , kesihatan ibu dan anak, imunisasi dan vaksinasi tambahan, sunatan perempuan dan lelaki, nebuliser, dan sedut kahak, pembedahan kecil, perancang keluarga, medical checkup , pemeriksaan darah denggi, antenatal checkup

Tutup hari apa?
– buka setiap hari 9am – 11pm

Doc pompuan ke laki?
Dr nurul bertugas dr 9am-11pm (isnin- sabtu) , 3-11pm (ahad)
Dr zul 6pm-11pm (isnin – sabtu) , 9am -11pm (ahad)

Klinik di mana ye?
Boleh waze Klinik Iltizam
Sederet Manjaku ampang waterfront

PROMOSI RAYA CNY

.

Promosi sah pada 15.2.18 sehingga 17.2.2018

.

Harga bekam masih sama Rm100 unlimited cup tak termasuk caj ke rumah anda.

Manakala Rm160 bagi urut dan bekam tak termasuk caj ke rumah anda.

Bekam Wajah

Bekam di wajah

Assalamualikum.

Ni feedback rawatan bekam di wajah oleh adik mia..

Kini wajah nya lebih cantik dan bebas jerawat.

Rawatan bekam yg diamalkan dengan terapi bekam wajah dan bekam badan membantu memulihkan jerawat yang timbul di wajah.

.

Nasihat selepas rawatan seperti tidak menggunakan make up & foundation selama 7hari selepas rawatan bekam di buat.

Membasuh wajah dengan air suam membantu untuk kulit jerawat cepat mengering.

Menuam ais batu sejuk di wajah untuk meredakan lebam dan bengkak.

.

Akhirnya dengan izin Allah iktiar bekam wajah pada adik mia kini memberikan kesan positif apabila muka nya semakin bebas jerawat.

Nor Azura Idris

0189009493

Previous Older Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031