Bantu isteri elak depresi

​Sebenarnya tak susah sangat untuk elakkan depresi seorang surirumah yang 24 jam hadap dinding rumah yang bisu dan anak yang sering menangis.

Especially kalau kau orang yang dekat dengan mereka. Suami. Kakak. Adik. Abang. Jiran.

Cukup kau bagi dia masa bersendiri tak pegang anak, tak hadap sinki dapur yang belengas, rumah sepah, bagi dia masa untuk diri sendiri. 

Kengkadang kalau dia cakap dia nak keluar kejap cari itu ini, kau kena faham yang dia cari bukan barang sangat pun tapi dia sedang cari diri dia yang hilang tenggelam dalam rutin harian. 

Kau offer untuk jaga anak dia sekejap. Untuk 1-2 jam sahaja. Kau ingat dia boleh ke keluar lama-lama tak teringat anak di rumah? 
So untuk 1-2 jam itu biar dia puas meluang masa untuk diri sendiri, melayan diri sendiri tanpa dengar tangisan anak-anak.
Kemana dia pergi itu terpulang.mungkin dia ingin ke spa untuk bermanja,mungkin ingin dapatkan rawatan urutan,mungkin beliau nk ke gym bg sihatkan badan. Mungkin pg shoping membeli barangan sendiri.

Dengan cara tu dia bukan hanya ‘heal’ diri sendiri dia juga selamatkan anak-anak daripada hadap seorang ibu yang bertukar jadi naga hanya kerana perkara kecil seperti tertumpah air. 

Ini mungkin benda remeh bagi sesetengah orang, “Elehhh alaasan je tu, dah jadi mak kena la jaga anak nak buat macam mana?”  
Sebabkan manusia macam ni la sebanyak mana ibu-ibu yang letih lelah jiwa raga mereka yang mulanya sangkakan mereka ‘supermom’ boleh buat semua benda, akhirnya collapse. 
End up dapat sakit mental. Benda ni tak jadi sehari dua, mungkin makan tahun. Tapi jika si ibu dah mula tunjuk tanda, tolong jangan ignore. Offer her a helping hand.
“Dah teruk nau aku tengok ko ni Limah, dah g la rehat aku jaga anak-anak ko kejap. Kalau ko nak keluar pun takpe aku jagakan. Have your time ok.” Offer pada limah kadang membuat ia senyun lebar.
Lagi indah andainya suami yang offer
“Letih ye sayang? Meh abang jaga bebudak ni, sayang p rehat dalam bilik, biar je la dulu dapur and rumah sepah. Nanti abang settlekan.” Atau abg dh booking tukang urut , syg rehat betulkan urat dulu

Dia dah hadap 24jam apa salahnya untuk dia ignore untuk beberapa ketika dan biar orang lain handle. 
Sebagai ibu juga perlu tahu limit jangan nak jadi supermom sangat. Accept and embrace ourselves. Is ok rasa down seketika rasa nak bersendiri seketika. 
Kalau takde orang nak tolong jagakan anak-anak cari orang yang boleh dengar apa kita nak cakap tanpa judge kita.
At the end of the day, Allah is there for us let’s strengthen our inner self dengan DOA dan SOLAT. 
Semoga Allah bantu semua ibu-ibu yang struggle setiap hari untuk ikhlas. Moga mereka yang terdekat diberi hikmah untuk meringankan ibu-ibu, bantu elak depresi.

Urutan bekam wanita 018 9009493

Advertisements

Bekam 2018 tarikh sunnah

Selamat Tahun baru kepada semua pelanggan Azura Spa and Wellness diucapkan moga sentiasa sihat dan ceria selalu

Untuk maklumat rawatan bekam wanita azura terus ke rumah anda mengikut destinasi kediaman dgn *harga rawatan masih sama seperti tahun-tahun lepas*

Tiada kenaikkan harga bagi setiap rawatan yang ditawarkan

Harga Rawatan Seperti

👉🏻 *Bekam* *unlimited* *cup*
💰Rm100 seorang
_mengambil tekanan darah_
_Asas rawatan bekam angin+bekam darah +freeAddoncuppingbergantungpadakondisibadan_

👉🏻Urutan 1 badan
💰RM 100
_1jam -1jam 30minit_
_Bergantung pd urat, Angin dan saiz badan_

👉🏻Urut dan Bekam super hot servis
💰Rm160

👉🏻Urut berlulur
💰Rm130
_tak menggunakan minyak digantikan dgn lulur wangi_

👉🏻Urut menggunakan lulur + bekam unlimited cup
💰Rm 170

Trasport caj bergantung pada kawasan mengikut km dan tol

Terima kasih kerana memilih rawatan dengan sy Azura.
.
Hari sunnah berbekam pada 5/7/9 bulan satu kini kembali lagi untuk tempahan boleh Whatsapp sy di
018 900 9493
018 900 9493
018 900 9493
Call sy kurang jawab kerana urusan melalui hidmat pesanan Sms / whatsapp sahaja.

Bekam rawatan jerawat

Assalamualikum. Selamat pagi
Rawatan bekam Harini bermula jam
10 pagi
2ptg
8mlm
.
Untuk bekam wajah puan / cim perlu menghantar gambar keadaan wajah untuk saya mengenalpasti keadaan wajah & rawatan yang sesuai.

Bekam wajah sememangnya elok untuk mereka yang mempunyai jerawat bernanah.
Bekam perlu dibuat dalam 3 kali rawatan bagi mendapatkan kesan yang betul2 kering .
Wajah selepas berbekam tidak dibenarkan memakai make up.
.
Pertanyaan lanjut boleh hubungi
Azura
0189009493

Bekam dan urut ke rumah

[ PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]
.
Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH ! )
.
===========
SERVIS URUT dan BEKAM
===========
.
Urut Badan

Urut Seri Muka

Urut Sebelum & Selepas Bersalin

Bekam wanita

Bekam wajah

Hari & Waktu Urut :
SETIAP HARI

10 Pagi

2.30 Petang

8.30 Malam
.
================================
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya
================================
.
➡ Nama : NOR AZURA IDRIS
➡ SMS/Whatsapp : 018 900 9493
.
⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR
.
Berminat Nak Urut Dan Bekam?
——————————
.
Sila buat temujanji dulu.
Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.
InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.

[ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE

NOR AZURA IDRIS

AZURA SPA AND WELLNESS

0189009493

Berbekam membantu sihatkan badan

Di Azura Spa and Wellness yang membuat rawatan bekam ke rumah mengamalkan Alatan bersih yg di strill dan dibasuh secara mengikut prosidur pembasuhan cup bekam..

Perhidmatan bekam ke rumah sekitar kuala lumpur pula dibuat ,alatan diletakkan kedalam bag khas .

Jarum rawatan bekam pakai buang setiap pelanggan.

Penggunaan antiseptik sebagai pembasmi kuman pada akhir rawatan

Untuk maklumat rawatan boleh membuat pertanyaan sila wasap saya http://wassap.me/60189009493

Bekam ke rumah

Bekam

Persediaan bekam ke rumah biasanya sy akan membawa bag rawatan seperti di dalam gambar.

Rawatan bekam ke rumah ini banyak mendapat permintaan wanita

Malah selain bekam, urutan juga mendapat permintaan.

Bayangkan seharian penat dgn aktiviti kerja & keluarga .tiada masa untuk ke spa ,perhidmatan bergini memberikan perluang pada wanita untuk menjaga kesehatan badan dengan melakukan rawatan di rumah

Di Azura Spa And Wellnes home care service turut menyediakan rawatan seperti

Urut wanita

Penjagaan berpantang

Bekam wanita

Facial

Bertungku

Lulu wangi badan

Mandi bunga

Rawatan ini dibuat di rumah pelanggan jadi anda tak perlu berpenat ke pusat rawatan atau spa.

Apa yang perlu anda lakukan hanya whatsapp ke 0189009493 azura untuk tempahan.

Unit perubatan tradisional komplementari

Assalamualikum

Harini azura nk share tempat rawatan tradisional yang dibuat di hospital kawasan Kuala Lumpur , Selangor, Putrajaya.

Pernah ada dengar unit Unit perubatan tradisional komplementari yang membuat rawatan tradisional.

Di mana yang ada unit ini?

Hospital Putrajaya

Hospital rehabilitasi cherass

Rawatan yang disediakan

Hospital Putrajaya

-Urut Malayu

-Akupuntur

-Terapi ibu selepas bersalin

Hospital Rehabilitasi cherass

-Urut Strok

-Akupuntur

-Ayurveda

.

Untuk dapatkan rawatan disini Pesakit Perlu mendapatkan SURAT RUJUKAN DOKTER.

Semasa membuat pendaftaran dokter dibahagian unit TCM ini akan membuat dignos penyakit dan memberikan berberapa borang rawatan tradisional.

Temujanji rawatan tradisional ini akan direkod kan oleh pengamal rawatan untuk sisi rawatan.

Pesakit perlu datang ke unit tradisional pada masa dan tarikh yang ditetapkan. Kalau boleh datang awal 15minit sebelum sesi rawatan

Harga rawatan jauh lagi murah daripada rawatan swasta

Ini antara harga yang dicaj kepada pesakit di hospital Putrajaya.

Nasihat saya :

Bagi mereka keluarga yang mempunyai masalah kewangan, dan bagi mereka yang mempunyai Penyakit Berbahaya seeloknya dapatkan rawatan dengan pengamal di iktiraf”

KELEBIHAN RAWATAN DI UNIT TCM INI

  • Pengamal / Perawat di iktiraf kemahiran dan teknik rawatan
  • Setiap pesakit mempunyai dokter yang membantu untuk melihat progress penyakit
  • Mempunyai tempat rawatan yang selesa

Untuk maklumat lanjut boleh baca di link ini

http://www.hpj.gov.my/portalv11/index.php/ms/2014-06-24-03-37-41/tcm-2

Penulisan dari

Nor Azura Idris

018 9009493

BEKAM UNTUK WANITA

Rawatan bekam sekarang ini menggunakan peralatan terkini untuk menyedut darah disekitar badan.Ia bagus untuk merawat migran dan membersihkan darah.Darah yang berkumpul pada saluran darah tertentu di bahagian badan boleh menimbulkan sesuatu penyakit seperti lenguh badan, lesu, sakit otot, mengantuk, resdung, jerawat sebagainya.Apabila kita berbekam di pusat kepala atau sekitar badan,secara beransur-ansur darah tu dah disedut keluar…Ia juga disebut sbg al hijamah dan rawatan ini adalah sunnah nabi.
panggilan untuk bekam terdapat berberapa nama seperti
bekam angin / bekam kering
bekan darah / bekam basah
bekam estatika
bekam wajah
bekam kesuburan
bekam kuda
bekam kecantikan
bekam sakit lutut
bekam untuk masalah gout
bekam kepala
Saya azura spa and wellness membuat rawatan bekam bagi wanita ke rumah dan anda juga boleh ke tempat saya di pandan mewah .
bekam bekam wanita

azura membuat bekam ke rumah untuk wanita

Bekam Darah Ke Rumah

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

[RM100] RAWATAN BEKAM

rayaRawatan bekam ke rumah masih menggunakan promosi ramadan 2015 sehingga minggu hadapan . Bagi mereka yang inginkan rawatan bekam boleh membuat temujanji awal dengan azura 018-9009493.

Rawatan Kencing Manis ( diabetes)

Assalamualikum semua

Semalam ada zura dapat call dr cust untuk beli pemanis P3 gula tebu. Diceritakan pakcik tu dia sakit diabetes

pada 1/6/2015 saya berjumpa pakcik di petronas tesco untuk COD pemanis p3 gula tebu..

11292636_10207122304398354_162861324_n copy

Bermula dari memotong kuku terkepit isi kulit ,dalam masa 2 minggu kulit bertukar menjadi hitam dan sakit.

Untuk rawatan mcm ni zura xakan ambil utk terapi bekam badan..lebih baik rujuk pada yang pakar rawatan.

malam tu zura hanya memberikan pakcik ni 2 botol pemanis P3 dan sebekas air dr cendawan mekah untuk di minum.

diharap pakcik ni sembuh dari penyakit diabetes..kawalan paras gula penting supaya badan mampu melawan penyakit.

umur pakcik ni sudah 61 tahun..

p3sweetcombine

Bekam terbaik sepanjang zaman

11110980_893182020748042_1710720611635884510_n 11146496_893181804081397_7318482637688973378_n 11229695_893181660748078_6502199122826665064_n

Kursus Urutan Tradisional

kut

KUT….KUT…KUT….apa ni KUT….KUT….KUT…..KUT ni…
KURSUS
URUTAN
TRADISIONAL.
di mana???
Kolej komuniti.
Ini la rakan seperjuangan yang belajar urutan tradisonal melayu.
Pelatih kami mama Qasih baik sgt..pagi2 dh dpt text mcm ni lg semangat nk buat urutan..
Urutan tradisional yang kami belajar terdiri daripada
-urutan kaki
-urutan badan
-urutan kepala
-berlengang perut
-jamu kunyit
Insyallah next kelas lg byk yg kami akan belajar..
Bak kata perpatah..tuntut la ilmu sampai ke negeri china..
@BEKAM_WANITA
Nak sihat?
Nak cantik?
Nak segar?
Nak hilang stress?
Rehatkan badan dengan terapi bekam azura,
Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #like #follow #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #jamujelita
#jamutradisional
#bekamlintah #Bekamkerumah #bekammuslimah #bekamwanita #perapatvagina #tangas #terapibekamazura #tradisional #urutbadan

Bekam Wanita Di Gombak

53b8539d0bf41e21af8a51786265c227 Lavender-Description

Minggu lps saya bekam seorang guru di gombak.. Masalah yang di hadapi lengguh badan saya mulakan dengan urutan satu badan menggunakan aromaterapi lavender young living dan disekitar perut menggunakan aromaterapi pappermint , bersama minyak bunga matahari. Bekam di buat sebanyak 20 point di badan dan kaki..

Info bekam

image

image

image

image

image

Ramai promot utk berbekam..tp ramai x tAhu apa kebaikAn bekam dr sudut kesihatan badan..apa yg dikatakan darah *kotor* oleh jurubekam.. bermula dr permakanan seseorang-mknan ke perut-zat , khasiat diambil oleh tubuh- sisa makanan ke 2 tempat usus pembuangan- dan menjadi najis…mana dtgnya darah yg disebutkan *kotor*.
Istilah kotor itu merujuk kepada hasil zat,yg tidak diterima @ tidak diproses oleh badan..zat yg ditolak oleh system badan ini akan berkumpul di permukaan kulit.. cara pengeluaran sisa ini mungkin boleh melalui Peluh Badan & selebihnya dgn kaedah berbekam @ Lain2..
http://www.bekamrumah.wordpress.com
#terapibekamazura
#terapibekamazura
#terapibekamazura
#BekamAzura
#Bekamkerumah
#urutbadan #akupunktur #radangkulit #eczemahelp #malaysia #terimakasihsemuateam #realfafau #sayajualmurah #servismurah #sejutwajah #wanitahariini #wanita #resdung #sakitkepala #sakitsendi #sakitgigi #penawarresdung #ubatresdung
#0189009493

Previous Older Entries

Bekam Azura

0189009493 0122264478
Temujanji
Isnin-Jumaat =MALAM
Sabtu=4petang dan MALAM
Ahad-8pg-MALAM


Sila buat temujanji SEHARI SEBELUM
(SMS NAMA_JENIS RAWATAN_TARIKH_WAKTU KE 0189009493 Whatsapp 0122264478

azura

018-9009493
isnin - jumaat 8malam-11malam
sabtu 4petang-11 malam
ahad 8pagi-11malam

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

October 2018
M T W T F S S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031