BEKAM UNTUK WANITA

Rawatan bekam sekarang ini menggunakan peralatan terkini untuk menyedut darah disekitar badan.Ia bagus untuk merawat migran dan membersihkan darah.Darah yang berkumpul pada saluran darah tertentu di bahagian badan boleh menimbulkan sesuatu penyakit seperti lenguh badan, lesu, sakit otot, mengantuk, resdung, jerawat sebagainya.Apabila kita berbekam di pusat kepala atau sekitar badan,secara beransur-ansur darah tu dah disedut keluar…Ia juga disebut sbg al hijamah dan rawatan ini adalah sunnah nabi.
panggilan untuk bekam terdapat berberapa nama seperti
bekam angin / bekam kering
bekan darah / bekam basah
bekam estatika
bekam wajah
bekam kesuburan
bekam kuda
bekam kecantikan
bekam sakit lutut
bekam untuk masalah gout
bekam kepala
Saya azura spa and wellness membuat rawatan bekam bagi wanita ke rumah dan anda juga boleh ke tempat saya di pandan mewah .
bekam bekam wanita

azura membuat bekam ke rumah untuk wanita

Advertisements

Bekam Darah Ke Rumah

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

[RM100] RAWATAN BEKAM

rayaRawatan bekam ke rumah masih menggunakan promosi ramadan 2015 sehingga minggu hadapan . Bagi mereka yang inginkan rawatan bekam boleh membuat temujanji awal dengan azura 018-9009493.

Rawatan Kencing Manis ( diabetes)

Assalamualikum semua

Semalam ada zura dapat call dr cust untuk beli pemanis P3 gula tebu. Diceritakan pakcik tu dia sakit diabetes

pada 1/6/2015 saya berjumpa pakcik di petronas tesco untuk COD pemanis p3 gula tebu..

11292636_10207122304398354_162861324_n copy

Bermula dari memotong kuku terkepit isi kulit ,dalam masa 2 minggu kulit bertukar menjadi hitam dan sakit.

Untuk rawatan mcm ni zura xakan ambil utk terapi bekam badan..lebih baik rujuk pada yang pakar rawatan.

malam tu zura hanya memberikan pakcik ni 2 botol pemanis P3 dan sebekas air dr cendawan mekah untuk di minum.

diharap pakcik ni sembuh dari penyakit diabetes..kawalan paras gula penting supaya badan mampu melawan penyakit.

umur pakcik ni sudah 61 tahun..

p3sweetcombine

Bekam terbaik sepanjang zaman

11110980_893182020748042_1710720611635884510_n 11146496_893181804081397_7318482637688973378_n 11229695_893181660748078_6502199122826665064_n

Kursus Urutan Tradisional

kut

KUT….KUT…KUT….apa ni KUT….KUT….KUT…..KUT ni…
KURSUS
URUTAN
TRADISIONAL.
di mana???
Kolej komuniti.
Ini la rakan seperjuangan yang belajar urutan tradisonal melayu.
Pelatih kami mama Qasih baik sgt..pagi2 dh dpt text mcm ni lg semangat nk buat urutan..
Urutan tradisional yang kami belajar terdiri daripada
-urutan kaki
-urutan badan
-urutan kepala
-berlengang perut
-jamu kunyit
Insyallah next kelas lg byk yg kami akan belajar..
Bak kata perpatah..tuntut la ilmu sampai ke negeri china..
@BEKAM_WANITA
Nak sihat?
Nak cantik?
Nak segar?
Nak hilang stress?
Rehatkan badan dengan terapi bekam azura,
Rawatan terus ke pintu rumah anda
-bekam badan
-bekam muka
-bekam jerawat
-terapi mandi ais
-terapi mandi warna
-aromaterapi youngliving
-aromaterapi sejuta wajah
Follow saya
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
@BEKAM_WANITA
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#0189009493
#bekamkerumah
#bekam #bekamdarah
#bekamresdung #bekamwanita
#bekamdarah #bekamsunnah
#love #igreview #like #follow #eczema #sunnah #kualalumpur #sayajualmurah #servissayamurah #jamujelita
#jamutradisional
#bekamlintah #Bekamkerumah #bekammuslimah #bekamwanita #perapatvagina #tangas #terapibekamazura #tradisional #urutbadan

Bekam Wanita Di Gombak

53b8539d0bf41e21af8a51786265c227 Lavender-Description

Minggu lps saya bekam seorang guru di gombak.. Masalah yang di hadapi lengguh badan saya mulakan dengan urutan satu badan menggunakan aromaterapi lavender young living dan disekitar perut menggunakan aromaterapi pappermint , bersama minyak bunga matahari. Bekam di buat sebanyak 20 point di badan dan kaki..

Info bekam

image

image

image

image

image

Ramai promot utk berbekam..tp ramai x tAhu apa kebaikAn bekam dr sudut kesihatan badan..apa yg dikatakan darah *kotor* oleh jurubekam.. bermula dr permakanan seseorang-mknan ke perut-zat , khasiat diambil oleh tubuh- sisa makanan ke 2 tempat usus pembuangan- dan menjadi najis…mana dtgnya darah yg disebutkan *kotor*.
Istilah kotor itu merujuk kepada hasil zat,yg tidak diterima @ tidak diproses oleh badan..zat yg ditolak oleh system badan ini akan berkumpul di permukaan kulit.. cara pengeluaran sisa ini mungkin boleh melalui Peluh Badan & selebihnya dgn kaedah berbekam @ Lain2..
http://www.bekamrumah.wordpress.com
#terapibekamazura
#terapibekamazura
#terapibekamazura
#BekamAzura
#Bekamkerumah
#urutbadan #akupunktur #radangkulit #eczemahelp #malaysia #terimakasihsemuateam #realfafau #sayajualmurah #servismurah #sejutwajah #wanitahariini #wanita #resdung #sakitkepala #sakitsendi #sakitgigi #penawarresdung #ubatresdung
#0189009493

SeminAr perubatan islam

Pada 18.04.2015 saya Azura mengikuti seminar perubatan islam yang membincangkan rawatan islam,kaedah rawatan,kepercayaan,rawatan tradisional,dan soal jawab.
Bermula dr 8pg – 5petang kami disajikan dengan topik2 menarik oleh pakar2 rawatan islam..

image

image

image

image

image

Selesai harini…
Jom hidupkan sunnah..
Jom berbekam
Jom rehatkan minda

SeminAr perubatan islam

Pada 18.04.2015 saya Azura mengikuti seminar perubatan islam yang membincangkan rawatan islam,kaedah rawatan,kepercayaan,rawatan tradisional,dan soal jawab.
Bermula dr 8pg – 5petang kami disajikan dengan topik2 menarik oleh pakar2 rawatan islam..

image

image

image

image

image

Selesai harini…
Jom hidupkan sunnah..
Jom berbekam
Jom rehatkan minda

Feedback dari bekam di sentul

Dari adik fatihah dan ibunya sehari selepas melakukan bekam badan

image

image

image

image

image

Selepas berborak sedikit latarbelakang masalah kesihatan baru la keesokkan pagi saya akan whatsapp blk adik fatihah ini utk pastikan temujanji diteruskan atau batal.

1hari selepas  berbekam

image

Berborak2 semua nya ok xda masalah..lps ni sy follow up lg kesihatan fatihah dan ibunya..

Yg nk cuba berbekam blh buat temujanji awal
0189009493

eczema candida

Assalamualikum sahabat dan ahli blog.

Baca Post berkaitan eczema sebelum ini…

https://norazuraidrisphotography.wordpress.com/2014/11/26/eczema-cream-yang-tidak-sesuai/

https://bekamrumah.wordpress.com/2014/12/09/rooibos-tea-untuk-kesihatan/

Kalini Azura nk share salah satu penyakit kulit eczema yang selalu terjadi pada dewasa.

iaitu Eczema +  Candida = DI Kaki

Penyakit ni azura sendiri yang kene dari bulan 2/2015

mulanya buat x kisah je..ingatkan gatal2 biasa.. last2 makin teruk..teruk.dan teruk..

azura dh pergi 4 klinik

1)klinik mediviron awal kene doc berikan injection (cas dikenakan RM65ringgit)

2) 2minggu lps tu pergi balik Klinik Mendiviron yang sama.dokter dh xnk bg ubat,

   Azura dpt surat dr doc suruh refer ke Hospital

3) Malam Tu jgk Azura pg ke TROPICANA DAMANSARA docter rawat pastu balik

esokkannya xtahan  dgn kaki…

4)pada 10pagi pergi ke KLINIK JINJANG dpt rawatan pada 12tgh hari ,ingat nk mx diinjection je..

sakali injection xdpt,yg dpt ubat cream steroid. lps tu dokter bg surat suruh pg pakar HKL  MMg sy xkan pg la HKL YG PADAT DGN MANUSIA TU..balik dgn Hampa sbb xdpt injection dan xdpt MC!!!

Balik RUmah ,Azura Pon cari  apa punca2 eczema candida ni..

SEDIKIT INFO YANG SAYA FAHAM

tanya kawan2 group fb  NAAE – Candida Issues Support

1511286_10204207024470022_1508884781567333855_n

Eczema  dan masalah kulat Candida..

Candida yang terjadi pada kawasan kaki, kulat ini terbentuk daripada

1) Air

2)PerMakanan

3)Percernaan system dalaman

Kaki Azura Masa ni dh 2 minggu sakit

a

Elakkan menggunakan kasut yang berkuap..

Elakakan air yang tercemar

Kawal Permakanan.

Diet candida

Elakkan Garu

Elakkan Ubat cream steroid.. cepat baik tp makin lama makin x cukup steroid 1 hari nanti makin teruk ..

Kulat CANDIDA NI LG AKTIF JIKA BADAN ANDA MENGANDUNGI GULA YANG BERLEBIHAN!!  AWAS GULA

lepas sebulan mkn ubat dokter bg pon x jalan.

1Jika Tidak Dirawat dengan baik kulit anda akan menjadi gatal, merah, malah………

lihat gambar di bawah

3Boleh Jadi Nanah, keadaan ini terjadi antibodi dh x boleh melawan Candida dan kulit bertindakbalas meradang terhadap Candida.

Bagaimana pula cara Rawatan?

DIRI

1) Jaga kerbesihan

2) Elak Air yg tercemar

3) Elak minum Air bertapis tanpa di masak

4)Elak Binatang (bulu , kutu pembawa virus yang cepat)

5) Elak Makan Seafood ( gatal nanti baru tau rasanya)

6) Elak makan terlalu banyak manisan

Rawatan Secara Nature

1) Perbanyakan Makan bawang Putih

2) Makan Makanan seperti Kultur

3) Lawaskan system Perut

Supplement yang boleh diguna bagi merawat Candida dan Eczema

11042003_10206423314644047_839435884_nBawang putih mempunyai anti bekteria,anti kulat,anti kenser ,malah mengurangkan tahap kolestrol, memguatkan system imuan, kaya dengan mineral,vitamin di anggap sebagai perlindung semulajadi.


Bio-Life-AB-Adult-Gold-Pre-Pro-prebiotic-probiotic-gut-500x500Prebiotic dan Probiotics membantu melawan candida sebab kultur yang hidup akan menyinkirkan kultur yang merosakan system badan manusia.

3f6868b307d0739d824741bf64cc072a

AWAS CANDIDA juga membuatkan wanita keputihan dan gatal pada bahagian suit.

Buat masa ni dalam masa 7 hari Azura nk kene pulikan kaki yang sakit ni

cuci bersih2 kali ni x mo basah2..

10645251_10204207032350219_5289301085050189814_n

 Azura makan dan sapu ubat supaya cepat baik ..Maklum la nk naik perlamin..

2

4

Baca dan kaji2 last2 pg tesco beli 2 ni…xnk dh jumpa dokter..dokter pon x blh rawat!!..

lps lap bersih2 kaki azura cuci pula dgn sodium ,keringkan letak pula ubat kuning

lepas 1 malam

10984890_10206423109118909_259242591_n

Nanah dh xda sgt..Alhamdulillah..Makin baik..

selepas seminggu

11051085_10206445405396302_1377898329_n

Nanti Free azura cerita lg bab sakit kulit ni ye..

Rawatan bekam utk bulan 3 ni zura bercuti..

bulan 3 je tau cuti sbb insyallah 21/3 saya akan berkhawin ..

jgn call plk nk bekam 21/3… misti xakan di angkat!!

ok la firend blog yg sudi baca..

love u All

DR terapi bekam azura

azura idris

0189009493

info dr harian metro

http://www.hmetro.com.my/node/30879

Tips mendapatkan rawatan bekam

11001933_770571986357898_5275438340587956889_n

Terapi bekam kini mendapat sambutan..

di mana sahaja boleh dapat rawatan..

Tips mendapatkan rawatan bekam

Jgn mudah ditipu oleh pegamal rawatan bekam

Rata-Rata harga hidmat bekam antara Rm5ringgit – 7 ringgit percup

Pastikan pembekam mempunyai ilmu yang luas

Pendaftaran perniagaan harus ada bagi mudah anda membuat aduan @ rujukan

(terapi bekam azura berdaftar dgn SSM pada 2014)

Jika anda mempunyai masalah dalaman ,Perlukan rawatan islam rujuk pusat rawatan islam yang berlandaskan syarak.

jangan mudah percaya benda tanyul @ sehingga syirik.

Hati-Hati kerana banyak orang menggunakan nama ISlam untuk memajukan Biz..

Jika anda ingin berbekam boleh hubungi Azura untuk mendapatkan rawatan dan tempat berhampiran anda.

kini Rawatan bekam azura bebesar hati memberikan hidmat nasihat kaedah bekam @ tempat bekam berhampiran anda..

oleh kerana waktu saya sentiasa sibuk jadual yang padat..insyallah saya akan past kan pada jurubekam bertauliah.

azura 018-9009493

love you semua pembaca blog azuraidrissignature

@terapi bekam azura

@admin https://www.facebook.com/norazuraidris

Bekam pada artis luar negara

Adakah bekam ini penyembuh ajaib atau penjagaan kesihatan yang memalukan bagi celebriti (barat)?

Artikel ini mendedahkan kebaikan amalan berbekam bagi artis barat. Jenifer Aniston hadir dalam majlis kapet merah dengan bekas bekam di belakang badan.

994454_503284659809591_8706269174664523778_nFEMAIL

Is ‘cupping’ a miracle cure or the silliest celebrity health fad ever?

Bekam Wanita

Bekam wanita kini menggunakan no hp 018-9009493 untuk sebarang pertanyaan boleh call @ whatsappno hp

Previous Older Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

October 2017
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031