Hari sunnah berbekam

Assalamualikum
Selamat pagi dan tengah hari.
.
Moga pelanggan bekam wanita azura sentiasa sihat.

Untuk maklumat tarikh sunnah berbekam bulan ini pada.

4/4/2018
6/4/2018
8/4/2018

Berkemungkinan pada 8.4.2018 sy x membuat rawatan bekam kerana ada program di luar KL.
.
Jadinya, ambil masa yg ada rebut perluang dgn tarikh yg ada minggu ni sehingga jumaat.

Terima kasih semua
😘😘😘😘😘😘😘

Azura 018 900 9493

Advertisements

Interview bekam wanita

Saya Nur Adriana, pelajar tingkatan 6 Smk Puterijaya, kl. Saya ada buat kajian berkaitan rawatan bekam. Blh sy interview akk..

Of coz boleh..

Job done harini sedikit info rawatan bekam utk adik ni sebagai panduan
.
Moga lulus STPM tahun ni.
.
Terima kasih sbb sudi interview hakak yg tak seberapa pandai ni.
.
Nor Azura Idris
Azura Spa And Wellness

Urut berlulur dan tungku tuaman

#tungku #tuaman #lulur

Urutan berlulur badan
Tungku tuaman 1 badan
.
Kali ini pelanggan meminta untuk melebihkan waktu tungku di bahagian
Bahu dan perut
.
Oleh kerana penat melakukan kerja di pejabat, pelanggan mempunyai masalah ” cepat kebas pada pergelangan tangan sehingga siku”

Sy suggestkan supaya melakukan senaman pergerakan tangan dan jari supaya alairan darah pada system tangan berjalan dgn lancar.
.
Faktor kebas ini mungkin di sebabkan juga oleh saraf tersepit/terhimpit/tertekan apabila tangan sentiasa berada di atas meja kerana menaip keybord & pergerakan hanya menggunakan mouse.

Nor Azura Idris
Azura spa And Wellness
018 900 9493

Promosi masih berlangsung

Facial wajah normal

.

Facial biasa sahaja ,deep clensing

Urutan di bahu

Totok wajah

Urut kepala

.

Ketiga urutan ini membantu masalah kerap sakit kepala , migrin.

Facial wajah ini termasuk

Mencuci muka

Scrub wajah

Masker wajah

.

Tempahan rawatan

018 9009493

Promosi lulur badan

Urut badan menggunakan lulur

Tak menggunakan minyak urut.

Lulur badan mampu mencerah kan kulit .

Membuang daki kotoran pada permukaan kulit

.

Melembut kan kulit

Mewangikan kulit

Faktor diatas disebab kan oleh

Lulur yang digunakan kaya dgn pelembab ,wangi asli,mempunyai bijian halus.

Pakej sah sehingg 30mac 2018

Nor Azura Idris

Azura Spa And Wellness

Bekam wanita Ampang

Harini sy ke condo Elements Ampang bagi membuat

Urutan

Dan

Bekam badan

.

Pelanggan kalini dr Russia yg baru sampai di Malaysia.

Ingin mencuba bekam. Teruja betul sis tu.

.

Bertukar cerita kehidupan.

Sambil membuat rawatan bekam

.

Nor Azura Idris

018 900 9493

Urutan wajah

Kelebihan urut wajah

Untuk mereka yg tidak mempunyai jerawat di wajah yg aktif sahaja urutan wajah dibuat.
.
Mereka yg memilih berurut dengan saya.
Sy akan mulakan urutan di wajah tengkuk dan kepala.
.
Selepas itu baru urutan tradisional badan di buat dr kaki
.
Contoh sy akan mulakan

Urut terlentang
Urut dada -atas bahu-wajah – kepala
Urut kaki – betis-peha-tangan sebelah kiri
Urut kaki-betis-peha-perut-tangan kanan

Urut meniarap ke berlakang
Urut kaki – betis-peha-pinggang-badan-ketiak-tangan kiri
Urut kaki-betis-peha-pinggang – badan-ketiak-tangan. Kanan

Urut dlm keadaan duduk
pinggang – bahu-kepala atau
Pinggang – bahu- ketiak- kepala

.
Kelebihan urut wajah
.
Melancarkan aliran darah
Membuatkan kulit pipi lagi anjal
Membantu menghilangkan sakit kepala
Merawat dan melembutkan urat tengkuk
Memicit urat di atas bahu memberikan rasa ringan bebanan stress
Mencerahkan dan merehatkan mata
Memberikan rangsangan pada telinga untuk pendegaran .
Urutan pada kening sangat2 membantu
bagi meringankan masalah sakit kepala.

Nor Azura idris
Azura spa and wellness
0189009493

Urut dan bekam

PERKHIDMATAN URUT DAN BEKAM KE RUMAH ANDA ]
.
Servis urutan dan Bekam dari Rumah ke Rumah khas untuk Wanita sahaja. ( LELAKI TIDAK BOLEH )
.
===========
SERVIS URUT dan BEKAM
===========
.
Urut Badan

Urut Seri Muka

Urut Sebelum & Selepas Bersalin

Bekam wanita

Bekam wajah

Hari & Waktu Urut :
SETIAP HARI

10 Pagi

2.30 Petang

8.30 Malam
.
================================
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya
================================
.
Nama : NOR AZURA IDRIS
SMS/Whatsapp : 018 900 9493
.
⇛ Servis Area : Sekitar KL DAN SELANGOR
.
Berminat Nak Urut Dan Bekam?
β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”
.
Sila buat temujanji dulu.
Untuk tempahan/booking hendaklah dibuat awal sebab takut penuh.
InsyaAllah selesai kerja,segala pertanyaan, call,wasap atau PM,saya akan reply dgn secepat mungkin.

[ JIKA SAYA TAK JAWAB CALL BERMAKNA SAYA SEDANG BEKERJA , DISYORKAN WHATSAPP UNTUK LEBIH MUDAH SEGALA URUSAN . INSYAALLAH SELEPAS SELESAI KERJA SAYA REPLY , HARAP BERSABAR YE

NOR AZURA IDRIS

AZURA SPA AND WELLNESS

0189009493

Elakkan makan nasi sebelum bekam

Berbekam dalam keadaan kosong perut lebih elok untuk pengeluaran darah yang bertoksid kerana proses penghadaman di dalam perot tidak berlaku, keadaan ini membuatkan tubuh badan anda berada didalam rehat. Jika berbekam dalam keadaan kekenyangan sistem organ penghadaman sedang bekerja keras, darah yang disedut hanya mewakili separuh sahaja.Disarankan tidak mengambil makanan berat seperti nasi berlauk dan minuman manis sejam sebelum bekam.

Rawatan bekam jerawat

Assalamualikum.
Rawatan bekam Harini bermula jam
10 pagi
2ptg
8mlm
.
Untuk bekam wajah puan / cik perlu menghantar gambar keadaan wajah untuk saya mengenalpasti keadaan wajah & rawatan yang sesuai.

Bekam wajah sememangnya elok untuk mereka yang mempunyai jerawat bernanah.
Bekam perlu dibuat dalam 3 kali rawatan bagi mendapatkan kesan yang betul2 kering .
Wajah selepas berbekam tidak dibenarkan memakai make up.
.
Pertanyaan lanjut boleh hubungi
Azura
0189009493

Persediaan ruang rawatan di rumah

layout bilik rawatan

 

untuk tempahan rawatan sila whatsapp saya di 0189009493

Bersama kak marlina bekam pro

En Zahrin , kak nita dr opah nita & Pn aida (ajk it persatuan Perhijam )

Ustaz Din pengamal perubatan Melayu tradisional dan rawatan islam.

Dr Harun Mat Piah

Seminar Akta Perubatan Tradisional dan compimentari Malaysia & marhabah gaya hidup sihat 2018
.
Membincangkan akta perawatan dr kementerian kesihatan Malaysia
.
Terdapat garis panduan baru mengenai perubatan tradisional yg perlu di patuhi oleh pengamal perubatan Malaysia xkira bangsa apa dan rawatan apa.
.
.
Marhabah gaya hidup sihat,memperkenalkan ilmuan pengkaji kitab-kitab perubatan Malayu lama ..Memperkenalkan berberapa buah buku untuk rujukan pengamal dlm bidang perawatan dahulu dan sunnah.

Tajuk: kitab tib sebagai wadah ilmu dan Amalan perubatan melayu
Penceramah: Dr Harun Mat Piah

Dan

tuan syekh Pengerusi
Pusat perubatan Qalam laduni

.
Nor Azura idris
Azura spa and wellness
018 900 9493
#urut #bekam #facial #spa
#bekamwanita #bekamkerumah

Klinik Dokter Wanita Ampang

Soalan2 famous mengenai klinik iltizam

Klinik ada cawangan di tempat lain tak?
-Tiada. inshaAllah bakal menyusul nanti

Sini cek ibu mengandung je ke?
– kami menawarkan perawatan pesakit luar , kesihatan ibu dan anak, imunisasi dan vaksinasi tambahan, sunatan perempuan dan lelaki, nebuliser, dan sedut kahak, pembedahan kecil, perancang keluarga, medical checkup , pemeriksaan darah denggi, antenatal checkup

Tutup hari apa?
– buka setiap hari 9am – 11pm

Doc pompuan ke laki?
Dr nurul bertugas dr 9am-11pm (isnin- sabtu) , 3-11pm (ahad)
Dr zul 6pm-11pm (isnin – sabtu) , 9am -11pm (ahad)

Klinik di mana ye?
Boleh waze Klinik Iltizam
Sederet Manjaku ampang waterfront

PROMOSI RAYA CNY

.

Promosi sah pada 15.2.18 sehingga 17.2.2018

.

Harga bekam masih sama Rm100 unlimited cup tak termasuk caj ke rumah anda.

Manakala Rm160 bagi urut dan bekam tak termasuk caj ke rumah anda.

Butik yang menjual kelengkapan ibu bersalin

Majlis perasmian butik Tatèh Wangsa Maju.

Sebelah sy Datin Amirah Owerner Butik Tatèh wangsa maju.

Kanan Amyra rosli dijemput untuk potong reben pada majlis itu.
.
Butik Tatèh
Adalah butik yang menjual kelengkapan ibu mengandung dan juga bayi
Terdapat juga produk makanan untuk bayi bermula 6bulan.

Harga lebih murah dr kedai butik lain
Pakaian bayi banyak pilihan
Bengkung ibu dalam pantang juga ada di jual
Set pengurusan taham uri (myuri) ada d jual.
Makanan untuk kesihatan ibu juga ada.

Location butik tatèh ni sebaris dgn butik anak ku wangsa maju / zawara cafe.

Nor Azura idris

Tukang urut bersalin kuala lumpur

Previous Older Entries

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

May 2018
M T W T F S S
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031