Bekam Darah Ke Rumah

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

Raya dh habis tgl lg open house.
Makan terlebih ,sakit plk perot
Terlebih memasak ,sakit plk badan
Asyik kerja membasuh pinggan, sakit plk di pinggang. Itulah antara keluhan pelanggan saya minggu ni. Ada plk terseliuh kaki akibat berkasut tumit.muka jerawat makan berminyak dan kacang terlebih, blm lg yg ada sakit resdung mcm nk tercabut hidung digaru.
Rawatan urutan,tungku,bekam mendapat sambutan dibulan syawal kali ini. Beraya juga tp ingat kesihatan harus dijaga.
Hidmat rawatan terus ke rumah anda 0189009493
Azura

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Kebaikan aromaterapi

image

Aromaterapi dalam mampu merawat masalah mood, emosi

image

A R O M A T E R A P I
S E B A G A I
P E N Y E M B U H
Baru balik rawatan bekam wajah di keramat,sempat ke Petronas isi minyak kereta..masuk petronas pusing2 tgk majalah.. Wah i sihat september tajuk menarik.
.
Minyak Aromaterapi mampu meningkatkan kesihatan fizikal dan EMOSI.. ye la kan bau wangi menenangkan kita daripada bau busuk,masam,hapak boleh meloyakan kita.. cuba diberikan bau yg harum cotohnya bunga rose,sabun wangi sehingga kan kita sendiri rasa nk gigit nk telan sabun tu.. ye bau wangi membuatkan kita rasa tenang,selesa,mesra.
.
Lagi sebagai contoh menggunakan aromaterapi yang letakankan di bantal @ di wap pada udara bilik tido mampu meningkatkan kualiti tido,meransang memori,membuatkan kita bertenaga selepas bangun tido.
.
Menedut bau pati aromaterapi
Merangsang bahagian otak yang berhubung dengan bau-sistem limbik otak.
.
Pati aromaterapi sebagai minyak Urut
Mencantik muluskan kulit anda dengan urutan minyak aromaterapi malah bau yang wangi dapat membuat anda rasa relaks,tenang,dan dirangsang. MALAH URUTAN MENGGUNAKAN MINYAK AROMATERAPI MEMBOLEHKAN ANDA TERLELAP SEMASA DI BELAI URUTAN.
.
Bagi saya Nor Azura Idris saya biasa menggunakan minyak urut berbau lavender ,sunflower,Papermint, lemongrass. Setiap bau memberikan lain – lain peranan.

Contoh bagi harian
Minyak sunflower oil tidak terlalu pekat baunya.sesuai untuk harian.
Papermint bersifat berangin sesuai bagi yang mempunyai masalah bau ,hidung tersumbat,selsema,sukar bernafas ,letak sahaja di hidung @ disedut baunya pasti rongga penafasan anda lancar.
Pati Lavender dibuat mandi bersama ketulan ais cube membantu merangsangkan saraf , bau wangi lebih pada merawat Mood,emosi.
.
Saya menggunakan pati aromaterapi Young Living essential oil yg di import dr US. Dimana satu botol pati aromaterapi dijual dalam Rm90-170.
Malah minyak urutan aromaterapi dibeli di bali dimana disana lebih banyak pilihan aroma yang biasa digunakan di SPA -SPA tempat pelancongan..
Untuk wajah saya menggunakan sejuta wajah aromaterapi dr Colour vibration theraphy
.
Jika anda inginkan urutan aromatherapi dr saya mohon bertanya pati apa yang ada.anda terdapat banyak pilihan pati aromaterapi.
.
Sedikat info bermanfaat dari saya
NOR AZURA IDRIS
azura spa and wellness
#bekamwanita
0189009493
.
Jangan lupa share pada kawan..
Like and share

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Manfaat bekam

image

MANFAAT BEKAM

Gambar daripada
Harian Metro bertarikh 22.08.2016
Daripada Editor Rodly Fadly
Muka surat 15 dan 21 .
.

Manfaat bekam bagi wanita.
Rawatan bekam masih lagi ditahap kajian bagi penyakit kritikal..  bagi saya tak salah kita cuba aktiar alternatif theraphy. Tp jgn la kita terlalu tasub sehingga menolak rawatan medical (Perubatan modern)
Sy setuju pelanggan rawatan mendapatkan nasihat pakar perubatan dahulu sblm mendapatkan rawatan kaedah alternatif.
Walaubagaimanapun kaedah bekam hanya *cuba* merawat kesembuhan dr Yang Maha Esa .. setiap org diberikan kemahiran tersendiri.
.
Maka dgn itu manfaat bekam yang boleh saya katakan untuk wanita
-Membantu masalah period/haid
-Membantu masalah Jerawat
-Therapi alternatif resdung
-Membantu memberikan kesegaran badan,otot.
-Membantu masalah kesemutan *kebas -kebas*
Melancarkan aliran perjalanan darah dimana sblm rawatan dibuat pelanggan akan diurut terlebih dahulu. Cup bekam yang di pam akan membuatkan badan bertambah bertenaga dan segar.
.
Nor Azura Idris
018900 9493
Bekam Wanita

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bekam di hari sunnah

image

Bekam wanita dihari sunnah

20..22 dan 24hb /8/2016 tarikh sunnah..jom sesiapa nk berbekam.
.
Ada yang tanya berapa point untuk sunnah berbekam,
*10 point dikatakan sunnah*
.
Boleh tidak jika saya tak nak buat 10 point dan mahu bekam overhoul.
*BOLEH tiada Masalah*
.
Bagaimana bekam jerawat perlu juga megikut tarikh sunnah?
*TiDAK perlu tunggu hari sunnah, bekam boleh dibuat pada hari biasa juga.*
.
Jika Hari sunnah adalah Waktu saya didatangi haid bolehkah saya berbekam
*BOLEH TIADA MASALAH dan TIADA DALIL yang Melarang rawatan dibuat pada hari haid cuma bagi pendapat saya sebagai jurubekam jika badan anda terlalu penat,segugut,sehingga badan menjadi sejuk,sakit elakkan berbekam. Rawatan terbaik adalah rehat dan tungku kaki sehingga perut bagi melancarkan darah di haid.*

.
Nor azura idris
Bekamwanita
Azuraspaandwellness
Mobilespabekamwanita
0189009493

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Bengkel Penerangan akta 775

image

image

image

Dari depan
Tudung hijau = Puan Deng Hanie Rawatan mobile sekitar melaka
Tudung Chocolate = Puan Reen dr Nur Medina Putra Height
Tudung hitam baju merah of coz saya nor azura
Tudung cream Puan aini daripada Pusat Bekam Noraini Bangi
.
Kami di Bengkel akta 775  yang dibuat oleh GAPERA yg di buat di office Perhijam
.

Ringkasan Akta 775 dr apa sy dgr smlm .
Apa yg saya faham la ye.

Rawatan urutan / urutan spa/urutan kesegaran/urutan berpantang/urutan pemulihan,dan apa jenis rawatan yg menggunakan nama urut,.
.
Bekam pen/jarum
Bekam basah
Bekam tanduk
Bekam cawan
Bekam toreh
Ada apa2 yang menggunakan nama @ peralatan seperti rawatan bekam.
.
Herba
Resdung dlm ketegori herba
Jamu kayu
Jamu daun
Jamu herba
Daun2 serum dan mandian bunga
Rawatan menggunakan garam
Rawatan menggunakan petua nenek moyang

Pendaftaran boleh dibuat melalui persatuan GAPERA ,Perhijam Pemudah bicara keahlian.
.
Akupuntur
Akupuntur magnet
Akupuntur jarum
Masih tiada pengiktirafan daripada persatuan melayu hanya di daftar dgn persatuan china buat masa skrg. Walaubagaimanapun acubekam dalam proses permohonan untuk mendaftar sebagai satu modeliti.
.
1.8.2016 tarikh akhir pendaftaran untuk persatuan berikan nama.
Sehingga hariini dh ditutup sehingga 1 tarikh yg diberitahu kemudian.
.
.
Bagi mereka belum pegi ke swa kawal GAPERA
Tiada masalah jika ingin berdaftar persatuan dahulu. Buat masa skrg tiada tarikh tetap bila lgi ada swa kawal.. jika anda berdaftar sblm 1.8.2016 anda berada dlm zon melepasi keistimewaan akta yg di berikan tetapi anda harus mengikuti aktiviti persatuan jika ada 1 hari nanti.
.
Bagi mereka yang mempunyai SKM 1.2.3.4 -Dip- /pp/vto masa skrg perlu juga di daftar persatuan bg memudahkan kejayaan perniagaan anda.
Jika satu hari nanti Majlis tetapkan SKM diberikan keistimewaan dgn  *bersyarat* mereka akan membuat satu sop bagaimana nk diberikan kelebihan.. ini tertakluk pada majlis nanti. *Disarankan* ahli yang ada skm-vto-pp perlu membuat 1 folio rawatan anda. Jika di panggil interview keadaan anda kukuh bersama bukti kemahiran dan kejayaan rawatan.
Melainkan anda dapat pangkat pakar industri
.
Jika anda Ahli yang megikuti MAMA CARE anda berada di zon senarai nama di dalam data Gapera/Perhijam
.
*Anda blh daftar persatuan skrg cuma anda menjadi ahli sahaja tiada data didalam utk ke akta 775*

Oleh kerana itu mari la kita ber huhuhu…
Membuat 1 folio syarikat
Membuat folio rawatan
Membuat account syarikat
Kukuhkan bukti kaedah rawatan anda
Tunggu majlis tentukan.
.
Jangan berada d zon selesa.
Teruskan mencari ilmu
.
Perawat-persatuan-majlis-kkm
.
Poster iklan & marketing harus berpandukan akta iklan ubat 1956 dimana terdapat lebih 20 jenis penyakit tidak boleh di promosikan
.
Nor Azura Idris
Azura Spa And Wellness
Skm3 -PP-PPD-PPB
Admin : . Profesional Al-hijamah Compimentry Malaysia (Pact)
Tel: 0189009493
Fb: nor azura idris
Ig: bekamwanita

Terima kasih pada SEMUA PERAWAT , Pact Alhijama,@ GAPERA yang membuat bengkel smlm ,perhijam yg mendaftarkan sy sebagai ahli.
.
.
.
Untuk pesakit @ pelanggan
Hak anda jika akta di laksanakan ada lah banyak kelebihan
.
Mungkin dgn ada akta 775 anda dapat mencari perawat yg hanya berdaftar supaya tidak ditipu.

nor azura idris
bekam wanita
018 9009493

Tarikh sunnah berbekam 17/19/21 bulan islam

August 2016
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031